Pesto z dýňových semínek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pro dýňové pesto je charakteristická intenzivní zelená barva dýňových semínek. Pesto z dýňových semínek se skvěle hodí k těstovinám či nokům. Výraznou chuť dýně můžete zjemnit spojením pesta s ricottou. Pesto můžete uchovávat v lednici až několik týdnů. Bude skvělou záchranou, objeví-li se nečekaná návštěva nebo Vám dojdou nápady na oběd.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × stroužek česneku
  • 100 g oloupaných dýňových semínek
  • ½ svazku bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 ml dýňového oleje
  • 2 × lžíce parmezánu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 941 kJ / 1 420 kcal

Bílkoviny

34,20 g

Tuky

144,00 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

12,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidámte dýňová semínka, nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přilijeme olivový a dýňový olej a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo