Pečený losos se zeleninou a rajčatovou salsou

play Přehrát video recept
Pečený losos se zeleninou a rajčatovou salsou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte rychlý recept Romana Pauluse na lososa se zeleninou a rajčatovou salsou.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × filety z lososa Čerstvá ryba
  • 100 g velkých rajčat
  • 2 × červené cibule
  • čerstvá bazalka
  • 150 ml olivového oleje Primadonna
  • 30 ml červeného vinného octa Acentino
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g malých brambor
  • 50 g cukety
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g celých zelených fazolových lusků Duc de Coeur
  • 30 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 50 g cherry rajčat

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 832 kJ / 677 kcal

Bílkoviny

30,70 g

Tuky

53,60 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

16,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rajčatová salsa

01.Rajčata zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Přidáme červenou cibuli nasekanou na stejné kostky a nasekané lístky bazalky. Přilijeme 100 ml olivového oleje a červený vinný ocet, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme odstát.

Opékaná zelenina

02.V pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme brambory nakrájené na čtvrtiny a opečeme dozlatova. Přidáme na půlkruhové plátky nakrájenou cuketu, červenou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Opepříme, přidáme rozmražené fazolové lusky a přepůlené olivy a chvíli restujeme. Nakonec přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a stáhneme z ohně.

Filety z lososa

03.Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozpálíme olivový olej a lososa opečeme nejprve ze strany s rybím tukem. Přidáme nahrubo natrhané lístky bazalky a 2 stroužky česneku. Nemusíme ani loupat, stačí jen rozmačkat. Filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct.

Servírování

04.Do středu talíře naservírujeme porci restované zeleniny a na ni filet z lososa. Dochutíme rajčatovou salsou a dozdobíme lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo