Pečený králík s batáty, bylinkami a citronem

play Přehrát video recept
Pečený králík s batáty, bylinkami a citronem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečený králík je výborný sváteční oběd, s jehož přípravou nestrávíte mnoho času a ani neušpiníte spoustu nádobí! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na králíka pečeného na bílém víně. Zjistíte, jak králíka naporcovat a ochutit bylinkami a česnekem. Zatímco se bude péct, můžete nakrájet zeleninu – batáty a rajčata – kterou stačí nakonec přidat do trouby ke králíkovi a zakápnout citronem.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g kuchaný králík bez hlavy
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 ml bílé suché víno
  • čerstvá šalvěj
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • 6 × stroužek česnek
  • 2 × batáty
  • 4 × rajčata
  • 1,5 × citron
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvá rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 237 kJ / 535 kcal

Bílkoviny

40,70 g

Tuky

24,70 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

29,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Králíka naporcujeme, přendáme na plech a ochutíme solí a pepřem. 

Podrobné video, jak naporcovat králíka najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Polijeme olejem, podlijeme vínem a posypeme nasekanými bylinkami (šalvějí, rozmarýnem a tymiánem). Přidáme celé stroužky česneku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut. 

03.V míse promícháme batáty nakrájené na měsíčky s olejem, solí a pepřem. Přihodíme rajčata překrojená na poloviny a kolečka citronu. Přisypeme bylinky (šalvěj, tymián a rozmarýn). Osolíme, opepříme, zastříkneme olejem a zlehka promícháme.

04.Po 30 minutách pečení králíka na plech přidáme připravenou zeleninu a pečeme dalších 60 minut, do změknutí masa.

05.Rukolu osolíme, opepříme a pokapeme olejem a šťávou z citronu.  

06.Pečeného králíka servírujeme se sladkými brambory, rajčaty a rukolou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo