Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pečený králík je výborný sváteční oběd, s jehož přípravou nestrávíte mnoho času a ani neušpiníte spoustu nádobí! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na králíka pečeného na bílém víně. Zjistíte, jak králíka naporcovat a ochutit bylinkami a česnekem. Zatímco se bude péct, můžete nakrájet zeleninu – batáty a rajčata – kterou stačí nakonec přidat do trouby ke králíkovi a zakápnout citronem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 237 kJ / 535 kcal
Bílkoviny
40,70 g
Tuky
24,70 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
29,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Králíka naporcujeme, přendáme na plech a ochutíme solí a pepřem.
Podrobné video, jak naporcovat králíka najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Polijeme olejem, podlijeme vínem a posypeme nasekanými bylinkami (šalvějí, rozmarýnem a tymiánem). Přidáme celé stroužky česneku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
03.V míse promícháme batáty nakrájené na měsíčky s olejem, solí a pepřem. Přihodíme rajčata překrojená na poloviny a kolečka citronu. Přisypeme bylinky (šalvěj, tymián a rozmarýn). Osolíme, opepříme, zastříkneme olejem a zlehka promícháme.
04.Po 30 minutách pečení králíka na plech přidáme připravenou zeleninu a pečeme dalších 60 minut, do změknutí masa.
05.Rukolu osolíme, opepříme a pokapeme olejem a šťávou z citronu.
06.Pečeného králíka servírujeme se sladkými brambory, rajčaty a rukolou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT