Pečený kapr s paprikovým zelím a sušenými švestkami

play Přehrát video recept
Pečený kapr s paprikovým zelím a sušenými švestkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Podívejte se, jak si na Vánoce připravit kapra s paprikovým zelím a sušenými švestkami. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Vánoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Paprikové zelí

  • 1 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • 200 ml vývaru
  • 400 g kysaného zelí Chira
  • cukr krystal Castello
  • 50 g brambor
  • 100 g sušených švestek Alesto

Pečený kapr

  • 600 g porce kapra bez kůže
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 12 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • listová petržel
  • řepkový olej Promienna na opečení
  • 50 g celých mandlí Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 191 kJ / 525 kcal

Bílkoviny

41,70 g

Tuky

28,30 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

29,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Paprikové zelí

01.V hrnci rozpustíme sádlo a dosklovata orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek nakrájený na plátky. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme, podlijeme vývarem a přidáme zelí. Trochu osladíme, přidáme najemno nastrouhané syrové brambory a dusíme doměkka. Přidáme pokrájené sušené švestky a ještě chvíli dusíme.

Pečený kapr

02.Z kapra připravíme menší porce, osolíme, opepříme, přidáme snítku listové petržele. Zabalíme do plátku schwarzwaldské šunky a spíchneme párátkem. Takto připravené kousky opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dokřupava. Po opečení odstraníme párátka.

03.Mandle zbavíme slupky a orestujeme nasucho v rozehřáté pánvi se solí.

Servírování

04.Pokrm podáváme do hlubšího talíře, ozdobíme snítkou listové petržele a orestovanými mandlemi. Jako přílohu můžeme servírovat vařené brambory s máslem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo