Pečený kapr s lehkým zeleninovým salátem

play Přehrát video recept
Pečený kapr s lehkým zeleninovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

.

Tagy

Vánoce

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × mrkve
  • 1 × velký fenykl
  • 1 × okurka
  • 0,5 × svazku lahůdkové cibulky
  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 2 × avokáda
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 400 g bílého smetanového jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 1 × citron
  • 4 × podkovičky kapra
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvá pažitka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 634 kJ / 869 kcal

Bílkoviny

44,34 g

Tuky

45,71 g

Vláknina

14,56 g

Sůl

1,54 g

Sacharidy

74,48 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mrkev nakrájíme na drobné kousky, z fenyklu odstraníme vrchní listy, vykrojíme košťál a nakrájíme na stejně velké kousky jako mrkev. Nakrájenou zeleninu zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě do poloměkka (asi 2 minuty), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

02.Okurku očistíme, zbavíme semínek, nakrájíme na malé kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a na menší kousky nakrájené uvařené a oloupané brambory. Avokáda rozpůlíme a odstraníme pecky, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na stejně velké kousky jako okurku. Přidáme zblanšírovanou a vychladlou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme jogurt, zakápneme citronovou šťávou a opatrně promícháme.

03.Tip: Do salátu můžeme přidat kapary nebo naložené okurky nakrájené na drobné kousky.

04.Podkovičky z obou stran osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Položíme na ně plátky citronu a dopečeme ještě asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo