Pečené hovězí hrudí s česnekem, paprikou a bylinkami

play Přehrát video recept
Pečené hovězí hrudí s česnekem, paprikou a bylinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Trhané hovězí hrudí se v kuchyni neobjevuje tak často, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže, že by tomu mělo být právě naopak. Ve svém video receptu vás naučí maso správně očistit a namarinovat ve směsi oleje a sladké červené papriky. Maso pak stačí zatáhnout v pánvi s česnekem, cibulí, bylinkami a pak podlité vodou a zakryté alobalem dopéct v troubě. Po několika hodinách půjde maso krásně natrhat pomocí vidličky a můžete ho pak takto upravené začít plnit do pita chleba společně s čerstvou zeleninou, zakysanou smetanou a nakládanými okurkami.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 1 kg hovězí hrudí Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžička mletá sladká paprika Kania
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • 8 × pita chleba
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 2 × červená cibule
  • 100 g rajčata
  • 150 g kyselé okurky Freshona
  • 100 g zakysaná smetana Pilos
  • 100 g polníček

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 351 kJ / 562 kcal

Bílkoviny

34,80 g

Tuky

29,10 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

41,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletou paprikou a zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Během opékání přidáme nasekanou cibuli, česnek a bylinky. Zalijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 150–180 minut doměkka. Během celé doby pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Na závěr ho natrháme vidličkou. 

02.Pity rozkrojíme, pokapeme olejem a opečeme v pánvi. 

03.Ředkvičky, červenou cibuli, rajčata a kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky.  

04.Spodní část pity natřeme kysanou smetanou, na smetanu položíme trhané maso, připravenou zeleninu, umytý a osušený polníček a přikryjeme vrchní částí pečiva potřeného kysanou smetanou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo