Kuchyně
Řecká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Trhané hovězí hrudí se v kuchyni neobjevuje tak často, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže, že by tomu mělo být právě naopak. Ve svém video receptu vás naučí maso správně očistit a namarinovat ve směsi oleje a sladké červené papriky. Maso pak stačí zatáhnout v pánvi s česnekem, cibulí, bylinkami a pak podlité vodou a zakryté alobalem dopéct v troubě. Po několika hodinách půjde maso krásně natrhat pomocí vidličky a můžete ho pak takto upravené začít plnit do pita chleba společně s čerstvou zeleninou, zakysanou smetanou a nakládanými okurkami.
Energie
2 351 kJ / 562 kcal
Bílkoviny
34,80 g
Tuky
29,10 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
41,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletou paprikou a zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Během opékání přidáme nasekanou cibuli, česnek a bylinky. Zalijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 150–180 minut doměkka. Během celé doby pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Na závěr ho natrháme vidličkou.
02.Pity rozkrojíme, pokapeme olejem a opečeme v pánvi.
03.Ředkvičky, červenou cibuli, rajčata a kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky.
04.Spodní část pity natřeme kysanou smetanou, na smetanu položíme trhané maso, připravenou zeleninu, umytý a osušený polníček a přikryjeme vrchní částí pečiva potřeného kysanou smetanou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT