Počet porcí
75 porcí
Doba přípravy
4 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte chřestové sezóny a připravte si pečená krůtí prsa s těstovinami a chřestem. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
159 kJ / 38 kcal
Bílkoviny
3,22 g
Tuky
0,82 g
Vláknina
0,31 g
Sůl
0,02 g
Sacharidy
4,13 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krůtí prsa očistíme, svážeme provázkem, okořeníme směsí na kuře, osolíme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Opečená krůtí prsa přendáme i s výpekem do zapékací mísy, podlijeme vodou, vpíchneme teploměr a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až dosáhneme teploty v jádře 70 °C. Necháme krátce odpočinout a odstraníme provázek.
02.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájené cibuli a česnek, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Přidáme na kousky nakrájený zelený chřest, který jsme předtím krátce spařili v horké vodě, cherry rajčata nakrájená na poloviny a zakysanou smetanu a krátce provaříme. Do omáčky vmícháme těstoviny uvařené al dente a nasekané bylinky. Je-li omáčka příliš hustá můžeme ji zředit vodou z vaření těstovin.
03.Krůtí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami v hlubším talíři. Ozdobíme hoblinkami sýru parmiggiano reggiano a snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT