Pečená krůtí prsa s těstovinami a chřestem

play Přehrát video recept
Pečená krůtí prsa s těstovinami a chřestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

75 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

4 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Využijte chřestové sezóny a připravte si pečená krůtí prsa s těstovinami a chřestem. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 75 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí prsa

  • 800 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • kořenicí směs na kuře Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • řepkový olej Promienna

Těstoviny

  • 50 g cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína Soave
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 250 g zeleného chřestu spařeného
  • 8 ks cherry rajčat
  • 250 ml zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 500 g čerstvých tagliatelle Chef Select
  • čerstvá listová petržel
  • čerstvá bazalka
  • hoblinky sýru parmiggiano reggiano Lovilio na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

159 kJ / 38 kcal

Bílkoviny

3,22 g

Tuky

0,82 g

Vláknina

0,31 g

Sůl

0,02 g

Sacharidy

4,13 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí prsa

01.Krůtí prsa očistíme, svážeme provázkem, okořeníme směsí na kuře, osolíme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Opečená krůtí prsa přendáme i s výpekem do zapékací mísy, podlijeme vodou, vpíchneme teploměr a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až dosáhneme teploty v jádře 70 °C. Necháme krátce odpočinout a odstraníme provázek.

Těstoviny

02.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájené cibuli a česnek, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Přidáme na kousky nakrájený zelený chřest, který jsme předtím krátce spařili v horké vodě, cherry rajčata nakrájená na poloviny a zakysanou smetanu a krátce provaříme. Do omáčky vmícháme těstoviny uvařené al dente a nasekané bylinky. Je-li omáčka příliš hustá můžeme ji zředit vodou z vaření těstovin.

Servírování

03.Krůtí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami v hlubším talíři. Ozdobíme hoblinkami sýru parmiggiano reggiano a snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo