Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na krůtí prsa s batátovým pyré. Toto chutné jídlo se opravdu hodí na každou příležitost.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 541 kJ / 607 kcal
Bílkoviny
53,30 g
Tuky
29,90 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
33,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Batáty oloupeme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a přidáme máslo. Pod pokličkou pečeme v troubě předehřáté na 160 °C doměkka. Upečené batáty přendáme i s výpekem do mixéru, přilijeme mléko a rozmixujeme dohladka.
02.Krůtí prsa osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby se peklo rovnoměrně. Posypeme grilovacím kořením, nasekanou listovou petrželí, přelijeme trochou oleje a opečeme v rozpálené pánvi s řepkovým olejem ze všech stran. Přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem, podlijeme vodou a do masa vpíchneme teploměr. Maso dopečeme v troubě při 160 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 70 °C. Po upečení odstraníme provázek.
03.V rozpálené pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky s kouskem másla, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky a na konec blanšírovanou kapustu nakrájenou na nudličky, podlijeme trochou vody a krátce orestujeme.
04.Krůtí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s batátovou kaší a kapustou. Celý pokrm přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT