Pečená krůtí prsa s batátovou kaší

play Přehrát video recept
Pečená krůtí prsa s batátovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na krůtí prsa s batátovým pyré. Toto chutné jídlo se opravdu hodí na každou příležitost.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Batátová kaše

  • 500 g batátů
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g másla Pilos
  • 200 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)

Krůtí prsa

  • 800 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • grilovací koření Mikado
  • listová petržel
  • řepkový olej Promienna

Kapusta se slaninou

  • 50 g plátků anglické slaniny Pikok
  • × lžíce másla Pilos
  • 50 g cibule
  • 250 g kapusty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 541 kJ / 607 kcal

Bílkoviny

53,30 g

Tuky

29,90 g

Vláknina

5,90 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

33,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Batátová kaše

01.Batáty oloupeme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a přidáme máslo. Pod pokličkou pečeme v troubě předehřáté na 160 °C doměkka. Upečené batáty přendáme i s výpekem do mixéru, přilijeme mléko a rozmixujeme dohladka.

Krůtí prsa

02.Krůtí prsa osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby se peklo rovnoměrně. Posypeme grilovacím kořením, nasekanou listovou petrželí, přelijeme trochou oleje a opečeme v rozpálené pánvi s řepkovým olejem ze všech stran. Přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem, podlijeme vodou a do masa vpíchneme teploměr. Maso dopečeme v troubě při 160 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 70 °C. Po upečení odstraníme provázek.

Kapusta se slaninou

03.V rozpálené pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky s kouskem másla, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky a na konec blanšírovanou kapustu nakrájenou na nudličky, podlijeme trochou vody a krátce orestujeme.

Servírování

04.Krůtí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s batátovou kaší a kapustou. Celý pokrm přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo