Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Profesionál
Inspirujte se na Sv. Martina podle receptu Romana Pauluse a uvařte si pečená husí prsa s dýňovou kaší.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 150 kJ / 1 231 kcal
Bílkoviny
53,70 g
Tuky
82,40 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
63,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na másle orestujeme zázvor nakrájený na větší kusy a cibuli nakrájenou na menší kusy. Dýni nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a zázvoru, osolíme, opepříme a opět restujeme. Přilijeme smetanu a počkáme, až se dýně uvaří doměkka. Dochutíme a rozmixujeme mixérem. Je-li kaše příliš řídká, zahustíme vařeným propasírovanými bramborami.
02.Do hrnce s vodou přisypeme cukr, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme špetku skořice, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni nakrájenou na kostičky a krátce povaříme. Necháme vychladnout ve várce, čímž se dýně namarinuje.
03.Brokolici rozebereme na růžičky a orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem. Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Přiklopíme a dusíme 1 – 2 minuty. Do pánve přidáme marinovanou dýni a orestovaná dýňová semínka.
04.Husí prsa očistíme, kůži nakrájíme na malé čtverečky a osolíme. Z druhé strany osolíme a opepříme. Vložíme do pánve nejprve kůží dolů a pomalu pečeme, abychom získali křupavou kůži, poté otočíme a necháme zatáhnout. V průběhu pečení sbíráme z pánve sádlo. Opečená prsa přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. Po vyndání přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
05.Na výpeku z husy orestujeme dosklovata ½ cibule nakrájené najemno, podlijeme likérovým vínem a necháme zredukovat. Omáčku přecedíme přes sítko a poté zjemníme máslem.
06.Husí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s dýňovou kaší, marinovanou dýní s brokolicí a omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT