Pečená husí prsa s dýňovou kaší

play Přehrát video recept
Pečená husí prsa s dýňovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Inspirujte se na Sv. Martina podle receptu Romana Pauluse a uvařte si pečená husí prsa s dýňovou kaší.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dýňová kaše

  • 50 g másla Pilos
  • 30 g zázvoru
  • 50 g cibule
  • 600 g dýně hokkaido
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Marinovaná dýně

  • 300 ml vody
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 100 ml bílého vinného octa Acentino
  • skořice mletá Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 250 g dýně hokkaido
  • 25 g másla Pilos
  • 1 × brokolice
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g štýrských dýňových semínek Alesto

Husí prsa

  • 800 g husích prsou s kůží a kostí
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × cibule
  • 150 × likérového vína Tawny Port Armilar
  • 50 g másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 150 kJ / 1 231 kcal

Bílkoviny

53,70 g

Tuky

82,40 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

63,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Dýňová kaše

01.Na másle orestujeme zázvor nakrájený na větší kusy a cibuli nakrájenou na menší kusy. Dýni nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a zázvoru, osolíme, opepříme a opět restujeme. Přilijeme smetanu a počkáme, až se dýně uvaří doměkka. Dochutíme a rozmixujeme mixérem. Je-li kaše příliš řídká, zahustíme vařeným propasírovanými bramborami.

Marinovaná dýně

02.Do hrnce s vodou přisypeme cukr, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme špetku skořice, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni nakrájenou na kostičky a krátce povaříme. Necháme vychladnout ve várce, čímž se dýně namarinuje.

03.Brokolici rozebereme na růžičky a orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem. Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Přiklopíme a dusíme 1 – 2 minuty. Do pánve přidáme marinovanou dýni a orestovaná dýňová semínka.

Husí prsa

04.Husí prsa očistíme, kůži nakrájíme na malé čtverečky a osolíme. Z druhé strany osolíme a opepříme. Vložíme do pánve nejprve kůží dolů a pomalu pečeme, abychom získali křupavou kůži, poté otočíme a necháme zatáhnout. V průběhu pečení sbíráme z pánve sádlo. Opečená prsa přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. Po vyndání přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

05.Na výpeku z husy orestujeme dosklovata ½ cibule nakrájené najemno, podlijeme likérovým vínem a necháme zredukovat. Omáčku přecedíme přes sítko a poté zjemníme máslem.

Servírování

06.Husí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s dýňovou kaší, marinovanou dýní s brokolicí a omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo