Kuchyně
Mexická
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete nový recept na hovězí maso. Připravte mexický guláš s kukuřicí podle Marcela Ihnačáka.
Energie
2 502 kJ / 598 kcal
Bílkoviny
27,00 g
Tuky
32,10 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
50,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli, česnek a pálivé papričky (i se semínky) nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřátém hrnci se sádlem dozlatova. Ochutíme kuličkami celého pepře a nového koření a bobkovými listy. Omyté a osušené hovězí kostky osolíme, opepříme a přidáme k základu. Jakmile se maso zatáhne, přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přilijeme vývar a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny doměkka. Po 1,5 hodině přidáme do guláše papriky nakrájené na proužky, rozmraženou kukuřici a dusíme ještě 30 minut. Na konec přimícháme 1 – 2 lžíce másla.
02.Mezitím nakrájíme omyté a očištěné brambory na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a poté scedíme. Brambory i s trochou vody, ve které se vařily, a 120 g másla nakrájenými na menší kousky přidáme do mixéra a vymícháme na hladkou kaši.
03.Mexický guláš a bramborovou kaši servírujeme v samostatných miskách. Kaši můžeme posypat nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT