Mexický guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete nový recept na hovězí maso. Připravte mexický guláš s kukuřicí podle Marcela Ihnačáka.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 500 g hovězích kostek na guláš Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × pálivé papričky
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • celý černý pepř Mikado
  • nové koření Mikado
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 100 ml portského vína Tawny Armillar
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 × červené papriky
  • 1 × žlutá paprika
  • 200 g mražené kukuřice Freshona
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 kg brambor
  • 120 g másla Pilos do kaše
  • 2 × lahůdkové cibulky (zelená část)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 502 kJ / 598 kcal

Bílkoviny

27,00 g

Tuky

32,10 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

50,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli, česnek a pálivé papričky (i se semínky) nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřátém hrnci se sádlem dozlatova. Ochutíme kuličkami celého pepře a nového koření a bobkovými listy. Omyté a osušené hovězí kostky osolíme, opepříme a přidáme k základu. Jakmile se maso zatáhne, přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přilijeme vývar a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny doměkka. Po 1,5 hodině přidáme do guláše papriky nakrájené na proužky, rozmraženou kukuřici a dusíme ještě 30 minut. Na konec přimícháme 1 – 2 lžíce másla.

02.Mezitím nakrájíme omyté a očištěné brambory na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a poté scedíme. Brambory i s trochou vody, ve které se vařily, a 120 g másla nakrájenými na menší kousky přidáme do mixéra a vymícháme na hladkou kaši.

Servírování

03.Mexický guláš a bramborovou kaši servírujeme v samostatných miskách. Kaši můžeme posypat nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo