Masové rizoto s chřestem, cherry rajčaty a parmazánem

play Přehrát video recept
Masové rizoto s chřestem, cherry rajčaty a parmazánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chřestová sezóna se promítá i do italské kuchyně, a tak šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém připravuje italské rizoto z rýže arborio s mletým masem, a právě již zmiňovaným chřestem. Naučí vás, jak chřest před restováním očistit i co dalšího při vaření použijete – kromě jedné jediné pánve to bude ještě například suché bílé víno, cherry rajčata anebo aromatický parmazán.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 200 g bílý chřest
  • 200 g zelený chřest
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • olivový olej Primadonna
  • 300 g mleté maso mix
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • 100 ml bílé suché víno
  • 150 g cherry rajčata
  • zeleninový vývar
  • čerstvý tymián
  • 50 g parmazán Italiamo
  • 50 g máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 690 kJ / 643 kcal

Bílkoviny

25,50 g

Tuky

37,60 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

48,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílý a zelený chřest oloupeme, konce odkrojíme a nakrájíme na menší kousky. 

Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme cibulku, přihodíme maso, promícháme, osolíme, opepříme a restujeme. Přisypeme rýži, opět promícháme a podlijeme bílým suchým vínem. Krátce vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol a následně přidáme nakrájená cherry rajčata a přilijeme vývar.

03.Po 10 minutách opět podle potřeby přilijeme vývar, přihodíme tymián, chřest a podle chuti osolíme a opepříme. Přisypeme nastrouhaný parmazán, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávu a necháme pod poklicí odpočinout. Na závěr posypeme listovou petrželí. 

04.Rizoto servírujeme v hlubokém talíři, posypané nastrouhaným parmazánem a pokapané olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo