Marinovaný králík s teplým bramborovým salátem

play Přehrát video recept
Marinovaný králík s teplým bramborovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

7 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na marinovaného králíka s teplým bramborovým salátem. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marinovaný králík

  • 1,2 kg králičích dílů nebo čerstvý králík bez hlavy Čerstvá porce
  • 1 l čerstvého mléka (3,5 % tuku) Pilos
  • 1 × citron
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 300 g hladké mouky Castello
  • 1 × lžička mleté sladké papriky Mikado
  • 3 × vejce "M"
  • rostlinný olej Promienna

Teplý bramborový salát

  • 600 g brambor
  • 3 × mrkve
  • 3 × stonky řapíkatého celeru
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 567 kJ / 1 092 kcal

Bílkoviny

80,30 g

Tuky

47,50 g

Vláknina

7,10 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

84,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Marinovaný králík

01.Omytého a osušeného králíka vykostíme. Maso očistíme od šlach a rozkrájíme na menší kousky. Ořezy a kosti můžeme použít na přípravu králičího vývaru. Ve větší misce smícháme 1 l mléka, šťávu z 1 citronu a bobkové listy. Osolíme, opepříme, přidáme králičí kousky a marinujeme v lednici minimálně 6 hodin. Poté osušíme na papírových utěrkách.

02.Do misky nasypeme hladkou mouku (trochu necháme na obalení), mletou papriku, sůl a pepř, přidáme vejce a trochu mléka. Suroviny promícháme metličkou a postupně přiléváme zbylé mléko, až vznikne hladké těstíčko. Osušené kousky králíka obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v těstíčku a smažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném rostlinném oleji. Přebytečný tuk osušíme na papírových utěrkách.

Teplý bramborový salát

03.Omyté neoloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, promícháme a stáhneme z ohně a dochutíme citronovou šťávou.

Servírování

04.Do středu talíře naservírujeme teplý bramborový salát, na něj kousky smaženého marinovaného králíka. Můžeme pokapat citrónovou šťávou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo