Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
7 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na marinovaného králíka s teplým bramborovým salátem. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 567 kJ / 1 092 kcal
Bílkoviny
80,30 g
Tuky
47,50 g
Vláknina
7,10 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
84,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytého a osušeného králíka vykostíme. Maso očistíme od šlach a rozkrájíme na menší kousky. Ořezy a kosti můžeme použít na přípravu králičího vývaru. Ve větší misce smícháme 1 l mléka, šťávu z 1 citronu a bobkové listy. Osolíme, opepříme, přidáme králičí kousky a marinujeme v lednici minimálně 6 hodin. Poté osušíme na papírových utěrkách.
02.Do misky nasypeme hladkou mouku (trochu necháme na obalení), mletou papriku, sůl a pepř, přidáme vejce a trochu mléka. Suroviny promícháme metličkou a postupně přiléváme zbylé mléko, až vznikne hladké těstíčko. Osušené kousky králíka obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v těstíčku a smažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném rostlinném oleji. Přebytečný tuk osušíme na papírových utěrkách.
03.Omyté neoloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, promícháme a stáhneme z ohně a dochutíme citronovou šťávou.
04.Do středu talíře naservírujeme teplý bramborový salát, na něj kousky smaženého marinovaného králíka. Můžeme pokapat citrónovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT