Marinování artyčoků
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Pokud jste chtěli někdy připravit artyčoky, ale báli jste se jejich přípravy, pak si nenechte ujít následující video. Roman Paulus vám ukáže, jak se artyčoky marinují. Pro tuto přípravu zvolil marinádu se sušenými rajčaty. Takto připravené artyčoky můžete použít jako předkrm nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Před vařením ponořte artyčok do vody s citrónovou šťávou, aby nezčernal.

02.Do vroucí vody vložíme pepř, nové koření, bobkový list, rozdrcenýá stroužek česneku a citronovu šťávu, osolíme a přidáme artyčoky. Vaříme pod pokličkou 4 - 5 minut. Uvařené artyčoky nakrájíme na kousky a namarinujeme.

03.Marináda k artyčokům: Nakrájíme sušená rajčata a dáme je do mixéru. Přidáme nasekaný česnek a listy bazalky. Vše přelijeme olivovým olejem a rozmixujeme.

04.Takto připravené artyčoky podáváme s opečenou bagetou nebo k salátu s grilovanou zeleninou. Hodí se také jako příloha ke grilované rybě.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo