Obtížnost
Profesionál
01.Před vařením ponořte artyčok do vody s citrónovou šťávou, aby nezčernal.
02.Do vroucí vody vložíme pepř, nové koření, bobkový list, rozdrcenýá stroužek česneku a citronovu šťávu, osolíme a přidáme artyčoky. Vaříme pod pokličkou 4 - 5 minut. Uvařené artyčoky nakrájíme na kousky a namarinujeme.
03.Marináda k artyčokům: Nakrájíme sušená rajčata a dáme je do mixéru. Přidáme nasekaný česnek a listy bazalky. Vše přelijeme olivovým olejem a rozmixujeme.
04.Takto připravené artyčoky podáváme s opečenou bagetou nebo k salátu s grilovanou zeleninou. Hodí se také jako příloha ke grilované rybě.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT