Lososové rizoto s bazalkou a cherry rajčaty

play Přehrát video recept
Lososové rizoto s bazalkou a cherry rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pravé italské rizoto nezískává svou krémovitost použitím smetany, ale volbou správného druhu rýže – velmi často se jedná o druh arborio. 🇮🇹 A přesně z této rýže připravil výborné italské rizoto i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Nejprve si společně připravíte základ z lahůdkové cibulky a řapíkatého celeru a pak stačí už jen přidat rýži, bílé suché víno a postupně i další suroviny – a protože se jedná o lososové rizoto, tak hlavně toho lososa, které nejdříve zbavíte kůže. 🐟 Na závěr bude k dokonalosti už chybět jen trocha parmazánu, cherry rajčátek a zbylé víno rozlité do skleniček.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivové olej Primadonna
  • 3 × řapíky celer
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × bobkový list Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 300 g cherry rajčata
  • 500 g losos atlantický - filety
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • 200 ml bílé suché víno
  • 1,5 l zeleninový vývar
  • 50 g parmazán Milbona
  • čerstvá bazalka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 130 kJ / 509 kcal

Bílkoviny

28,20 g

Tuky

21,30 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

41,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme nadrobno nakrájený celer a cibulku. Přidáme bobkový list, ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přilijeme olej. 

02.Cherry rajčata překrojíme na poloviny. Kůži z lososa odstraníme a maso nakrájíme na menší kousky. Do základu přisypeme rýži, krátce restujeme a přilijeme bílé víno. Chvíli povaříme a doplníme horkým zeleninovým vývarem. Vývar přiléváme postupně tak, aby byla rýže během vaření stále ponořená.

Jak připravit domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Přidáme nakrájená cherry rajčata a 5 minut před koncem přidáme k rýži nakrájeného lososa. 

04.Ochutíme podle potřeby solí a pepřem, přidáme nastrouhaný parmazán, nasekanou bazalku, zelené časti lahůdkové cibulky, máslo a šťávu z citronu. Promícháme a na závěr dochutíme podle potřeby. 

05.Lososové rizoto servírujeme v hlubokém talíři ozdobené lístky bazalky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo