Kuchyně
Italská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Pravé italské rizoto nezískává svou krémovitost použitím smetany, ale volbou správného druhu rýže – velmi často se jedná o druh arborio. 🇮🇹 A přesně z této rýže připravil výborné italské rizoto i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Nejprve si společně připravíte základ z lahůdkové cibulky a řapíkatého celeru a pak stačí už jen přidat rýži, bílé suché víno a postupně i další suroviny – a protože se jedná o lososové rizoto, tak hlavně toho lososa, které nejdříve zbavíte kůže. 🐟 Na závěr bude k dokonalosti už chybět jen trocha parmazánu, cherry rajčátek a zbylé víno rozlité do skleniček.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 130 kJ / 509 kcal
Bílkoviny
28,20 g
Tuky
21,30 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
41,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme nadrobno nakrájený celer a cibulku. Přidáme bobkový list, ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přilijeme olej.
02.Cherry rajčata překrojíme na poloviny. Kůži z lososa odstraníme a maso nakrájíme na menší kousky. Do základu přisypeme rýži, krátce restujeme a přilijeme bílé víno. Chvíli povaříme a doplníme horkým zeleninovým vývarem. Vývar přiléváme postupně tak, aby byla rýže během vaření stále ponořená.
Jak připravit domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Přidáme nakrájená cherry rajčata a 5 minut před koncem přidáme k rýži nakrájeného lososa.
04.Ochutíme podle potřeby solí a pepřem, přidáme nastrouhaný parmazán, nasekanou bazalku, zelené časti lahůdkové cibulky, máslo a šťávu z citronu. Promícháme a na závěr dochutíme podle potřeby.
05.Lososové rizoto servírujeme v hlubokém talíři ozdobené lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT