Kuřecí steak s citrusovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kuřecí prsa v omáčce z citrusových plodů s pečeným fenyklem a chřestem je recept Marcela Ihnačáka, který najdete na kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích prsních řízků XXL Čerstvá porce
  • 500 g zeleného chřestu
  • 2 × fenykly
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 6 × stroužků česneku
  • 2 × pálivé papričky
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 1 × citron (kůru i šťávu)
  • 1 × lžíce třtinového cukru
  • 2 × pomeranče (šťávu)
  • 50 g sýra grana padano Lovilio
  • 1 × lžička nastrouhaného zázvoru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 826 kJ / 436 kcal

Bílkoviny

53,50 g

Tuky

18,50 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

19,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Restovaný fenykl s chřestem

01.Z chřestu odřízneme dřevnaté konce (asi 2 cm). Škrabkou očistíme do 2/3 (hlavičky neloupeme) a omyjeme. Z fenyklu odřízneme nať (odložíme na později) a odstraníme vnější listy. Fenykl nakrájíme na silnější plátky, důkladně omyjeme, oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě (povaříme asi 2 - 3 minuty), vyjmeme a v témže hrnci oblanšírujeme chřest (hlavičky nemusí být ponořené ve vodě). Zeleninu necháme okapat. Do rozehřáté pánve přidáme olivový olej, 1 lžíci másla, česnek a pálivé papričky nakrájené na větší kousky. Poté přidáme oblanšírovaný fenykl a chřest nakrájené na poloviny. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a citronovou kůrou a restujeme dozlatova.

Kuřecí steak s citrusovou omáčkou

02.Maso omyjeme, osušíme, nařízneme podélně tak, aby vznikly ploché řízky, osolíme a opepříme. Kuřecí steaky orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Do pánve přidáme lžíci másla a třtinový cukr. Po zkaramelizování cukru přilijeme šťávu ze 2 pomerančů a 1 citronu, nastrouhaný sýr grana padano a zázvor a necháme přejít varem.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme restovaný fenykl a chřest. Na ně položíme kuřecí steak a vše pokapeme citrusovou omáčkou, dozdobíme fenyklovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo