Kuřecí prsní řízky na sladkokyselo

play Přehrát video recept
Kuřecí prsní řízky na sladkokyselo
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 19×
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pro příznivce sladkokyselých chutí tu máme skvělý recept na kuřecí prsní řízky na sladkokyselo. 

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí nudličky

  • 600 g kuřecích prsních řízků Čerstvá porce
  • feferonka podle chuti
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × lžíce sójové omáčky Mikado
  • 1 × vejce "M"
  • 4 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • 500 ml rostlinného oleje Promienna

Omáčka

  • 300 ml ananasové šťávy Vitafit
  • 80 g rajčatového protlaku Mikado
  • 1 × lžíce jemného kečupu Mikado
  • 30 g cukru krystal Castello
  • 50 ml červeného vinného octa Acentino
  • 100 ml vody

Zelenina

  • 1 × cibule
  • 300 g barevných paprik (červená, žlutá, zelená)
  • 1 × mrkev
  • 150 g ananasu z konzervy Harvin (nebo čerstvého)
  • 3 × lahůdkové cibulky
  • 200 g dlouhozrnné rýže Tiradell

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 605 kJ / 862 kcal

Bílkoviny

56,50 g

Tuky

30,60 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

88,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí nudličky

01.Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přendáme do misky, do které přidáme i najemno nakrájenou feferonku a česnek, přilijeme sójovou omáčku a promícháme. Přidáme vejce a 3 lžíce bramborového škrobu. důkladně promícháme a necháme marinovat asi 10 minut.

02.V hrnci rozpálíme větší množství oleje a kuřecí nudličky smažíme dokřupava. Během smažení nudličky promícháme, aby se neslepily. Po osmažení přebytečný tuk odstraníme pomocí papírového ubrousku.

Omáčka

03.V hrnci přivedeme k varu ananasovou šťávu spolu s rajčatovým protlakem, kečupem, cukrem a červeným vinným octem. Omáčku zahustíme 1 lžící bramborového škrobu rozmíchanou ve studené vodě.

Zelenina

04.Čerstvou zeleninu (cibuli, barevné papriky, mrkev) očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, barevné papriky na větší kousky. Mrkev přepůlíme, každou polovinu ještě podélně zešikma překrojíme a nakrájíme na tenké trojúhelníkové plátky. Zeleninu krátce orestujeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Nakonec přidáme scezené kostky ananasu a ještě chvíli restujeme.

Servírování

05.Na talíř servírujeme nejdříve křupavé kuřecí nudličky, navrch poklademe restovanou zeleninu a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Nakonec posypeme nasekanou lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí dušená rýže.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo