Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte tip na přípravu kuřecích jater? Inspirujte se receptem Marcela Ihnačáka na kuřecí kousky s játry a zeleným chřestem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 735 kJ / 654 kcal
Bílkoviny
43,40 g
Tuky
43,70 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
14,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Chřest očistíme pomocí škrabky do ⅔ (hlavičky neloupeme). Odřežeme dřevnaté konce (asi 2 cm) a omyjeme. Z pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme na kolečka. Ředkvičky nakrájíme na menší kousky, lahůdkovou cibulku a chřest na kousky dlouhé asi 3 cm. Všechny druhy zeleniny vložíme do rozehřáté pánve s olivovým olejem, osolíme, opepříme a restujeme, až zelenina trochu změkne. Chvíli před dokončením přidáme 1 lžíci másla. Před podáváním pokapeme citronovou šťávou.
02.Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Játra očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Postupně přidáme kousky kuřecího masa, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme do pánve játra, kostičky slaniny, oregano a 1 lžíci másla. Když jsou játra i maso orestované dozlatova, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Počkáme, až se odpaří alkohol a stáhneme z ohně.
03.Na talíř naservírujeme porci restované zeleniny a na ní kousky kuřecího masa s játry a slaninou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT