Králičí špízy se slaninou a restovanou zeleninou

play Přehrát video recept
Králičí špízy se slaninou a restovanou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Špízy a k tomu zelenina s kousky vařeného králičího masa - ochutnejte tento neobvyklý pokrm Romana Pauluse. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kuchaný čerstvý králík bez hlavy Čerstvá porce
  • 5 kuliček celého nového koření Mikado
  • 5 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 1 × cibule
  • 100 g pórku
  • 40 g mrkve
  • 30 g celeru
  • 30 g petržele
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 8 × snítek čerstvého tymiánu
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g Schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 100 g cukety
  • 8 × cherry rajčat
  • 2 × červené cibule
  • rostlinný olej Promienna
  • 200 g malých brambor
  • 200 g fenyklu
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst čerstvého baby špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 528 kJ / 843 kcal

Bílkoviny

72,30 g

Tuky

48,20 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

5,82 g

Sacharidy

32,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nejprve vykostíme králíka. Maso ze stehen a hřbetu použijeme na špízy, ostatní maso použijeme do vývaru (do 1 l vody nasypeme také divoké koření, cibuli, pórek a kořenovou zeleninu). Maso na špízy osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekaný tymián a pár kapek oleje. Maso rukama promícháme, zabalíme do půlky plátku šunky a společně se zeleninou napichujeme na špejle. Nejprve dáme na špejli širší půlkolečko cukety, poté maso v šunce, rajče, větší půlměsíček z 1 červené cibule, opět maso a poté zopakujeme ještě jednou. Vývar scedíme a z kosti obereme maso.

02.V pánvi s rozehřátým rostlinným olejem špízy z obou stran opečeme dozlatova. Poté je přendáme na pekáč, zakápneme trochou olivového oleje a pečeme v troubě dalších 6 – 8 minut na 160 °C dokřupava.

03.Mezitím v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem opečeme dozlatova na kousky nakrájené brambory, poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, v osolené vodě uvařený a nakrájeny fenykl a osolíme. V připadě potřeby přidáme trochu oleje. Snížíme teplotu a přidáme maso, které jsme uvařili ve vývaru, na poloviny rozkrojené olivy a najemno nasekané 4 snítky tymiánu s lahůdkovou cibulkou. Na ohni mícháme 3 – 4 minuty. Nakonec přidáme čerstvý špenát a chvíli prohřejeme.

04.Do středu talíře naservírujeme porci směsi z brambor, masa a zeleniny, navrch položíme jeden špíz a zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo