Králičí cannelloni se špenátem a pórkem

play Přehrát video recept
Králičí cannelloni se špenátem a pórkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na italské cannelloni plněné králičím masem a špenátem. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g (vařeného) králičího masa (z králičí pleci s hrudí) Čerstvá porce
  • 500 ml vody
  • 100 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 5 kuliček černého pepře Mikado
  • 6 × bobkových listů Mikado
  • 2 × cibule
  • 125 g hladké mouky Castello
  • 125 g hrubé mouky Castello + na pomoučení
  • 2 × vejce
  • rostlinný olej Promienna
  • 30 g másla
  • 100 g pórku (bílé části)
  • čerstvý tymián
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 g žampiónů
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 200 ml králičího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g sýra Grana Padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 322 kJ / 794 kcal

Bílkoviny

50,70 g

Tuky

35,80 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

63,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso z králíka

01.Plec s hrudí rozporcujeme na menší části a vložíme do vody s na kousky nakrájenou kořenovou zeleninou, divokým kořením a kousky cibule. Vaříme asi 1 hodinu. Po vychladnutí obereme maso od kosti a nakrájíme na menší kousky. Vývar použijeme na omáčku.

Těstoviny (cannelloni)

02.Do mísy nasypeme hladkou i hrubou mouku, přidáme vejce, olej a smícháme. Těsto zpracujeme rukama na vále do „elastické“ konzistence (pokud je těsto příliš tvrdé, přilijeme trochu vody) a vytvoříme bochánek, který zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na asi 1 hodinu odležet. Poté vytvoříme na vále z bochánku placku, ze které pomocí strojku na těstoviny vytvoříme dlouhé tenké pruhy (o šířce asi 15 cm), které nakrájíme na 12 plátků o délce asi 30 cm. Ty poté svaříme krátce v horké vodě (zblanšírujeme) a hned poté ponoříme do studené vody. Do takto připravených plátů zabalíme náplň.

Náplň

03.V pánvi na rozehřátém másle orestujeme doměkka na nudličky nakrájený pórek. Přidáme najemno nasekaný tymián, připravené králičí maso a zblanšírovaný špenát. Směs osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.

Omáčka

04.V pánvi na rozehřátém rostlinném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, tymián a na plátky nakrájené žampiony. Směs osolíme, opepříme, podlijeme vínem, necháme svařit, přilijeme vývar a smetanu a asi 10 minut povaříme, omáčka nemusí být příliš hustá.

Králičí cannelloni

05.Na dno zapékací mísy dáme trochu připravené omáčky. Navrch poskládáme jednotlivé cannelloni, které jsme naplnili připravenou směsí a zabalili. Hotové cannelloni přelejeme zbylou omáčkou a posypeme nahrubo nastrouhaným opepřeným sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut.

Servírování

06.Na talíř naservírujeme 3 plněné cannelloni s omáčkou a sýrem Grana Padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo