Koláč plný choco nussy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

16 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na chutný koláč s lískooříškovou pomazánkou.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 16 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Piškot

  • 4 × vejce "M"
  • 80 g cukru krystal Castello
  • 80 g hladké mouky Castello

Těsto

  • 6 × vajec "M" (žloutků)
  • 75 g cukru moučka Castello
  • 300 g másla Pilos
  • 600 g hladké mouky Castello + na podsypání
  • špetka soli s jódem Castello
  • 50 ml Amaretta Armilar

Náplň

  • 1 kg lískooříškové pomazánky Choco Nussa
  • 100 g arašídů Alesto

Navrch

  • 1 × vejce "M" (bílek)
  • 150 g arašídů Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 374 kJ / 807 kcal

Bílkoviny

15,30 g

Tuky

46,00 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

0,09 g

Sacharidy

82,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Piškot

01.V misce ušleháme tuhý sníh z bílků. V robotu smícháme žloutky s cukrem a moukou a za stálého šlehání (při nízkých otáčkách) přidáme sníh. Těsto přelijeme do pečicím papírem vyložené formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 15 minut.

Těsto

02.V robotu ušleháme žloutky s cukrem. Přidáme změklé máslo a mouku smíchanou se solí. Vzniklé těsto zpracujeme rukama do bochánku, který zabalíme do fólie a vložíme asi na 1 hodinu do lednice ztuhnout.

Koláč

03.Z jedné poloviny ztuhlého těsta vyválíme placku o průměru formy, kterou do ní přeneseme. Na ni položíme předpečený piškot a přelijeme Amarettem. Po celé ploše rozprostřeme lískooříškovou pomazánku a posypeme nahrubo nakrájenými arašídy. Poté vyválíme druhou polovinu těsta a koláč jí zakryjeme. Nakonec potřeme rozšlehanými bílky a posypeme nahrubo nakrájenými arašídy. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 35 minut.

Servírování

04.Ztuhlý koláč krájíme na trojúhelníky a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo