Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Abyste se naladili na karibskou vlnu, nemusíte hned vyrážet do Karibiku. Připravte si karibské kuře podle receptu Romana Pauluse a Karibik budete mít u sebe doma.
Energie
2 788 kJ / 666 kcal
Bílkoviny
34,90 g
Tuky
14,50 g
Vláknina
6,70 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
101,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit kokosový olej, přidáme zázvor, po chvíli i kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na nudličky, a dobře opečeme.
02.Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nadrobno a ještě chvilku restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme další suroviny – pálivou papričku nakrájenou na malé nudličky, červenou a žlutou papriku na kostičky a červené fazole a chvíli restujeme.
03.Přisypeme kari koření a podlijeme kokosovým mlékem. Vmícháme vařenou rýži a necháme prohřívat.
04.Tip: Do tohoto pokrmu můžete spotřebovat rýži z minulého dne.
04.V rozehřáté pánvi připravíme volské oko, které osolíme.
05.Podáváme posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT