Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Při přípravě karbanátků z mletého masa je potřeba zvolit správné přísady a koření. Podívejte se na kuchynelidlu.cz, čím ochutil karbanátky Roman Paulus.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 032 kJ / 728 kcal
Bílkoviny
35,60 g
Tuky
48,90 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
38,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuskus zalijeme horkým vývarem v poměru 2:3 a promícháme. Trochu osolíme, překryjeme potravinářskou fólií a necháme 15 minut stát. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme červenou cibuli a červenou papriku, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přidáme rozinky, asi 2 lžíce vývaru a kukuřici. Vzniklou směs přidáme ke kuskusu, přisypeme orestovaná slunečnicová semínka a zbylou nať lahůdkové cibulky.
02.Mleté maso ochutíme hrubozrnnou hořčicí, přidáme grilovací koření, oregano, osolíme, opepříme, přidáme vejce a bílou část lahůdkové cibulky. Zamícháme (nejlépe rukama) a vložíme na chvíli odpočinout do lednice. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej, pomocí lžíce vytvarujeme z masa karbanátky, obalíme v hladké mouce a opečeme dozlatova z obou stran.
03.Do hlubšího talíře naservírujeme kuskus a na něj položíme karbanátky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT