Játrové knedlíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kdo z nás by neměl rád hovězí vývar podávaný s tradičními játrovými knedlíčky. Játrové knedlíčky se dají připravovat různými způsoby. Vyzkoušejte tentokrát tradiční rakouský recept, ve kterém se knedlíčky nejprve osmahnou, díky čemuž zůstanou nadýchané, a až poté uvaří. Podívejte se na naše video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak na to.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Játrové knedlíčky

  • vývar na vaření knedlíčků
  • 100 g kuřecích, telecích nebo vepřových jater
  • 2 × vejce „M“
  • 30 g bílého pečiva
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • strouhanka
  • rostlinný olej na smažení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 787 kJ / 427 kcal

Bílkoviny

42,30 g

Tuky

20,30 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

17,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Housku nakrájíme na kostičky. Přidáme vejce, majoránku, čerstvě nasekanou petrželku, česnek, osolíme a opepříme. Přidáme namletá nebo naškrábaná játra. Směs necháme odpočinout asi 10-15 minut v lednici. Za pomoci lžičky a namočené ruky vytvarujeme knedlíčky, které smažíme asi 1 minutu. Následně knedlíčky dovaříme asi 5 minut ve vývaru. Podáváme se silným vývarem, zeleninou a trochou nakrájené pažitky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo