Hovězí rump steak na cibuli
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept na hovězí rump steak na cibuli podle Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátky irského hovězího rump steaku Deluxe
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 120 g hladké mouky Castello
  • 350 ml rostlinného oleje Promienna
  • 4 × cibule
  • 1 × lžička cukru krystal Castello
  • 50 ml portského likérového vína Tawny Port Armilar
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 50 g másla Pilos
  • čerstvá petrželka
  • 1 × lžička sladké mleté papriky Mikado
  • 400 g brambor
  • 8 × plátků anglické slaniny Pikok
  • 200 g krájených fazolových lusků Chira

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 858 kJ / 1 161 kcal

Bílkoviny

68,40 g

Tuky

69,90 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

62,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hovězí rump steak

01.Omyté a osušené steaky zlehka naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme hladkou moukou. Opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje. Steaky přendáme na talíř. Do téže pánve přidáme trochu rostlinného oleje, 2 cibule nakrájené na proužky a restujeme dozlatova. Přidáme cukr, podlijeme portským vínem a počkáme, až se z vína odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Steaky vrátime zpět do pánve, podlijeme hovězím vývarem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Během dušení podléváme vývarem. Nakonec přidáme kousek másla a posypeme nasekanou petrželkou.

Vídeňská cibule

02.V misce smícháme hladkou mouku s mletou paprikou. Ve směsi obalíme cibuli nakrájenou na tenké proužky a osmažíme v hrnci s 300 ml zahřátého rostlinného oleje. Papírovými ubrousky osušíme od přebytečného oleje a ještě teplou lehce osolíme.

Příloha

03.Brambory uvařené ve slupce rozkrojíme na poloviny a opečeme v pánvi na troše oleje dozlatova. Nakonec osolíme, přidáme kousek másla a nasekanou petrželku. V druhé pánvi orestujeme dozlatova slaninu nakrájenou na tenké proužky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a dále restujeme. Přidáme rozmražené fazolové lusky, podlijeme trochou vývaru a krátce spolu podusíme. Nakonec přidáme opečené brambory s petrželkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo