Kuchyně
Blízkovýchodní
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 012 kJ / 720 kcal
Bílkoviny
53,30 g
Tuky
30,60 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
56,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté a osušené hrudí z obou stran osolíme a opepříme. Kůži nařízneme, aby se maso během pečení nestahovalo. Zprudka restujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran.
02.Jakmile se maso zatáhne, připravíme marinádu promícháním medu, mleté papriky, skořice, soli, pepře, oleje a nastrouhaného česneku. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Rajčata z konzervy dochutíme solí a pepřem.
03.Opečené maso přendáme do zapékací mísy a potřeme marinádou. Okolo nalijeme ochucená rajčata, poskládáme nakrájenou cibuli, bobkové listy a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 90 minut. Během pečení maso obrátíme a polijeme vodou.
04.V hrnci zahřejeme olivový olej, na kterém krátce restujeme kuskus a osolíme. Zalijeme vroucí vodou nebo vývarem přibližně 1 cm nad jeho hladinu, promícháme, stáhneme z ohně a pod pokličkou necháme odstát asi 10 minut.
05.Potom podle potřeby dosolíme a pokapeme olejem. Jakmile kuskus vychladne, přimícháme do něj zrníčka granátového jablka a natrhané lístky máty.
Jak snadno získat zrníčka z granátového jablka se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Na talíř naservírujeme porci kuskusového salátu. Vedle přidáme rajčatový základ, na který položíme na plátky nakrájené maso pokapané olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT