Grilovaný rump steak s bylinkovou salsou

play Přehrát video recept
Grilovaný rump steak s bylinkovou salsou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept na grilovaný steak servírovaný s grilovanou zeleninou a bylinkovou salsou.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Příloha

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g cherry rajčat (žluté, červené)
  • čerstvý tymián
  • 1 × hrst rukoly

Bylinková salsa

  • 2 × hrst čerstvých bylinek (máta, listová petržel, bazalka)
  • 1 × lžička dijonské hořčice Kania
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × chilli paprička
  • 1 × krajíc bílého chleba
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)          

Grilovaný rump steak

  • 2 × rump steaky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 509 kJ / 839 kcal

Bílkoviny

63,70 g

Tuky

56,50 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

25,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Příloha:

01.Lilek umyjeme, osušíme, odřežeme z něho konce a nakrájíme ho na širší kolečka. Položíme  ho na kuchyňskou utěrku a pořádně osolíme. Po 5 – 10 minutách plátky osušíme, okořeníme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Na gril přidáme i umytá a osušená cherry rajčata v celku. Hotová rajčata a lilek přeložíme na talíř a dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a najemno nasekaným tymiánem.

Bylinková salsa:

02.Bylinky zbavené hrubých stonků nasekáme najemno a přendáme do mísy. Přidáme hořčici, sůl, pepř, stroužek nadrobno nasekaného česneku a najemno nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek. Krajíc chleba nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Postupně přiléváme větší množství olivového oleje. Na závěr ochutíme citronovou šťávou a důkladně promícháme. 

Grilovaný rump steak:

03.Umyté a osušené steaky osolíme, okořeníme a pokapeme olivovým olejem z obou stran. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran přibližně 5 minut. Přendáme na talíř, ochutíme citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.

Servírování:

04.Na talíř naservírujeme porci grilovaného lilku a rajčat. Maso nakrájíme na plátky a položíme navrch. Ochutíme solí, pepřem a přidáme umytou a osušenou rukolu. Jídlo podáváme pokapané bylinkovou salsou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo