Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
K letnímu grilování bezesporu patří i burgery. Šéfkuchař Marcel Ihnačák si tentokrát pozval pomocnici, se kterou připravil obložené burgery – briošky – s halloumi a meruňkovým čatní. V tomto video návodu se naučíte spoustu receptů! Začnete kynutými brioškami a meruňkovým čatní, na které budete kromě samotných meruněk potřebovat i šalotku, pálivou papričku, cukr, skořici a trošku bílého suchého vína. Až budete mít čatní krásně rozvařené a housky dozlatova vypečené, můžete se pustit do samotných burgerů – do těch Marcel Ihnačák použil grilovaný sýr halloumi, fenykl, prosciutto a samozřejmě i samotné výborné čatní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 679 kJ / 1 357 kcal
Bílkoviny
45,80 g
Tuky
76,50 g
Vláknina
8,30 g
Sůl
5,30 g
Sacharidy
131,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kuchyňském robotu hákovou metlou vymícháme mouku, nadrobené droždí, teplé mléko, žloutky a vejce. Po přibližně 5 minutách hnětení přidáme špetku soli, cukr a máslo. Necháme zpracovat těsto a následně vytvarujeme bochník, který pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout přibližně 1 hodinu.
02.Nakynuté těsto rozdělíme na 16 částí a vytvarujeme z nich bochánky.
Z těsta připravíte 16 briošek. 4 vyžijete v receptu a zbytek si ponechte třeba na druhý den k snídani.
03.Naskládáme je na plech vystlaný pečicím papírem a necháme ještě asi 20 minut nakynout. Před pečením briošky potřeme vajíčkem smíchaným se žloutkem a špetkou soli.
04.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Hotové necháme vychladnout.
05.V rozehřáté pánvi na oleji orestujeme nakrájenou pálivou papričku bez semínek a nakrájenou šalotku.
06.Tymián svážeme pomocí provázku a přidáme k základu. Přihodíme máslo a nakrájené meruňky na menší kousky. Přisypeme skořici, cukr a špetku soli. Necháme zkaramelizovat.
07.Halloumi překrojíme na menší plátky a opékáme na rozpáleném grilu dozlatova.
08.V míse smícháme nakrájený fenykl, šťávu z ½ limetky, nakrájenou šalotku, olivový olej, sůl a pepř. V druhé míse smícháme rukolu, bazalku, šťávu z ½ limetky, olej, sůl a pepř.
09.Spodek briošky natřeme meruňkovým čatní, přidáme plátek prosciutta, fenyklový a rukolový salát, plátek grilovaného halloumi a přikryjeme druhou půlkou pečiva.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT