Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Rychle, běžte grilovat! Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát rozžhavil brikety a připravil recept na grilované kuře s pomeranči.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 752 kJ / 658 kcal
Bílkoviny
60,70 g
Tuky
22,80 g
Vláknina
10,40 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
52,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pomeranče očistíme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu z půlky pomeranče dáme zvlášť.
02.Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme šťávu ze tří pomerančů a svaříme na sirup konzistencí podobný medu.
03.Přidáme sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, nasekaný čerstvý tymián, nadrobno nakrájené pálivé papričky a připravenou kůru z pomerančů. Marinádu přelijeme do skleněné nebo kovové misky a necháme vychladnout.
04.Maso osolíme, opepříme, naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici.
05.Druhý den grilujeme na grilu nebo v grilovací pánvi z obou stran. Při grilování můžeme překrýt alobalem pro rovnoměrnější propečení. Spolu s masem nasucho grilujeme i na kolečka nakrájené batáty.
06.Hotové sladké brambory přendáme na talíř, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
07.Fenykl očistíme, nakrájíme na jemné proužky a dáme do misky. Přisypeme k němu na nudličky pokrájené papriky, zakápneme šťávou z půlky pomeranče a citronu, lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
08.Grilované kuře podáváme s přílohou z grilovaných sladkých brambor a fenyklového salátu. Ozdobíme lístky čerstvé listové petržele a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT