Kuchyně
Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vepřová krkovice je jedno z nejlepších mas na opékání a grilování. Je totiž prorostlá a tedy i přirozeně šťavnatá. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept, ve kterém si kromě krkovičky dopřejete i originální zeleninové ragú s uzenou paprikou. Ve video návodu se naučíte trik na rychlou marinádu na maso a zjistíte, jak připravit zeleninovou směs z mrkve, fenyklu, papriky, rajčat, fazolí, cukety a choriza, které jídlu dodá zajímavý pikantní nádech.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 127 kJ / 747 kcal
Bílkoviny
50,09 g
Tuky
45,65 g
Vláknina
10,16 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
38,77 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme a okořeníme pepřem, sušeným česnekem a asi 2 lžícemi uzené papriky.
02.Maso necháme přibližně 30 minut marinovat.
03.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a chorizo. Přidáme bobkový list, na kostky nakrájenou mrkev, fenykl, papriku a pálivou papriku. Opepříme, trochu osolíme, ochutíme lžící uzené papriky a pasírovanými rajčaty. Zalijeme vývarem, přidáme scezené a propláchnuté fazole, nasekaný tymián a rozmarýn a necháme asi 15-20 minut pomalu probublávat.
04.Asi po deseti minutách v grilovací pánvi opečeme krkovici z obou stran. Ke konci přidáme do zeleniny cuketou nakrájenou na kostky a necháme ji prohřát.
05.Podáváme v jedné velké míse, kde na dno dáme veškerou zeleninovou směs, na kterou klademe plátky grilované krkovice. Maso zasypeme bramborovou slámou a ozdobíme lístky čerstvé petržele.
06.Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme najemno a propláchneme studenou vodou tak, abychom ji zbavili škrobu. Následně usmažíme v rostlinném oleji do zlatova a osušíme na papírové utěrce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT