Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 972 kJ / 710 kcal
Bílkoviny
33,60 g
Tuky
50,30 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
33,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ořechy krátce opečeme v suché pánvi.
02.Očištěný celer, petržel a mrkev nakrájíme na drobné kousky a krátce oblanšírujeme – asi minutu povaříme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
03.Polovinu lahůdkových cibulek nakrájíme nadrobno. V hluboké míse smícháme nasekané cibulky, na kostky nakrájené jablko, citronovou šťávu, smetanu, majonézu, uvařenou přecezenou zeleninu a nasekané opečené ořechy. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
04.Filety tresky osolíme, opepříme a krátce opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme rozmáčklými stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu. Jakmile jsou filety z jedné strany opečené, obrátíme je a na pánev přidáme máslo. Pokapeme citronovou šťávou a stáhneme z ohně.
05.Servírujeme dozdobené zbylou nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT