Filety z tresky se salátem z kořenové zeleniny, jablek a ořechů

play Přehrát video recept
Filety z tresky se salátem z kořenové zeleniny, jablek a ořechů
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na štědrovečerní tabuli patří již tradičně smažený kapr s bramborovým salátem. Není ale na škodu vyzkoušet i trochu originálnější chutě a zařadit třeba jako jeden ze svátečních obědů recept na filety z tresky se salátem z kořenové zeleniny. Přesně takový recept natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak filety správně ochutit a opéct v rozehřáté pánvi, což je záležitost na pár minut, ale hlavně zjistíte, jak namíchat skvělý lehký salát, do kterého přijde kromě kořenové zeleniny i jablko nebo restované ořechy.

Tagy

Vánoce

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Salát

  • 1 × hrst ořechů mix Alesto
  • 1 × celer
  • 1 × svazek petržele
  • 1 × svazek mrkve
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × jablko
  • 1 × citron
  • 150 g zakysané smetany Pilos
  • 100 g majonézy Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Restovaná treska

  • 600 g filet z tresky
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 972 kJ / 710 kcal

Bílkoviny

33,60 g

Tuky

50,30 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

33,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy krátce opečeme v suché pánvi.

02.Očištěný celer, petržel a mrkev nakrájíme na drobné kousky a krátce oblanšírujeme – asi minutu povaříme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 

03.Polovinu lahůdkových cibulek nakrájíme nadrobno. V hluboké míse smícháme nasekané cibulky, na kostky nakrájené jablko, citronovou šťávu, smetanu, majonézu, uvařenou přecezenou zeleninu a nasekané opečené ořechy. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

04.Filety tresky osolíme, opepříme a krátce opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme rozmáčklými stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu. Jakmile jsou filety z jedné strany opečené, obrátíme je a na pánev přidáme máslo. Pokapeme citronovou šťávou a stáhneme z ohně.

05.Servírujeme dozdobené zbylou nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo