Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Čočka je typický novoroční pokrm, podávejte ji netradičně s lososem. Recept Romana Pauluse najdete v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 267 kJ / 540 kcal
Bílkoviny
37,50 g
Tuky
33,00 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
23,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čočku namočíme do vody minimálně na 2 hodiny před začátkem vaření. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu na kostičky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibuli a česnek. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme skoro doměkka, poté zahustíme jíškou, kterou připravíme z 1 lžíce másla a mouky, a vaříme alespoň 10 minut. Hotovou čočku ochutíme balzamikem, cukrem, solí, pepřem, čerstvou citronovou kůrou a nakonec přidáme čerstvě nasekanou mátu. Před podáváním zjemníme lžící másla.
02.Filety z lososa omyjeme, odstraníme šupiny z kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Stranu s kůží lehce posypeme moukou a dáme opéct do rozpáleného oleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrcený česnek a tymián. Filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Stáhneme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety ještě pokapeme čerstvou citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT