Filety z lososa s čočkovým ragú

Filety z lososa s čočkovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Čočka je typický novoroční pokrm, podávejte ji netradičně s lososem. Recept Romana Pauluse najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Vánoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × filety lososa
  • 100 g čočky Cornfarm
  • 50 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 4 × stroužky česneku
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 30 g cibule
  • 1 × citron
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × lžička hladké mouky Castello
  • 1 × lžíce cukru
  • 2 × větvičky tymiánu
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • ocet balsamiko Acentino
  • čerstvá máta na dochucení
  • rostlinný olej Promienna na orestování zeleniny a pečení lososa

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 267 kJ / 540 kcal

Bílkoviny

37,50 g

Tuky

33,00 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

23,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Čočkové ragú

01.Čočku namočíme do vody minimálně na 2 hodiny před začátkem vaření. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu na kostičky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibuli a česnek. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme skoro doměkka, poté zahustíme jíškou, kterou připravíme z 1 lžíce másla a mouky, a vaříme alespoň 10 minut. Hotovou čočku ochutíme balzamikem, cukrem, solí, pepřem, čerstvou citronovou kůrou a nakonec přidáme čerstvě nasekanou mátu. Před podáváním zjemníme lžící másla.

Filety z lososa

02.Filety z lososa omyjeme, odstraníme šupiny z kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Stranu s kůží lehce posypeme moukou a dáme opéct do rozpáleného oleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrcený česnek a tymián. Filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Stáhneme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety ještě pokapeme čerstvou citronovou šťávou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo