Filety z lososa s bazalkovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 14×
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tip na lehký pokrm - uvařte si lososa s bazalkovým ragú podle Kuchyně Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × filety čerstvého lososa
  • 30 g čerstvé bazalky
  • 5 × stroužků česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 50 g bílých fazolek Cornfarm (namáčíme nejlépe přes noc)
  • 50 g brambor
  • 30 g mrkve
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 30 g cukety
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 3 × lžíce studeného másla
  • 2 × větvičky čerstvého rozmarýnu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 199 kJ / 525 kcal

Bílkoviny

34,50 g

Tuky

35,60 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

13,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bazalková pasta

01.Lístky bazalky omyjeme a otrháme stonky. Dva oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky. Bazalku a česnek přendáme do kuchyňského robota. Osolíme, opepříme a přilijeme olivový olej podle potřeby. V kuchyňském robotu sekacím nožem připravíme pastu. Takto připravená pasta nemusí mít úplně jemnou konzistenci.

Bazalkové ragú

02.Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě doměkka. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer omyjeme, nakrájíme na kostičky a krátce blanšírujeme (krátce povaříme v osolené vodě). Omytou cuketu nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme v hrnci do varu, vložíme scezené fazole, mrkev a celer a necháme povařit. Přidáme cuketu a brambory, podle potřeby můžeme podlít i trochou vývaru. Nakonec přidáme bazalkovou pastu. Dále již nevaříme, aby si bazalka zachovala svou barvu a chuť. Promícháme, zjemníme studeným máslem, osolíme a opepříme podle chuti.

Filety z lososa

03.Filety z lososa očistíme od šupin, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme z obou stran a opékáme nejdřív na straně s kůží na olivovém oleji na rozpálené pánvi. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Otočíme a pomalu pečeme z druhé strany. Do pánve přidáme 3 rozmáčknuté stroužky česneku a rozmarýn. Odstavíme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý.

Servírování

04.Na hluboký talíř přendáme bazalkové ragú. Navrch poklademe filet z lososa a ozdobíme lístkem čerstvé bazalky. K takto připravenému pokrmu můžeme podávat předvařené brambory, které nakrájíme na menší kousky a opečeme v pánvi.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo