Dušený rump steak s kořenovou zeleninou

play Přehrát video recept
Dušený rump steak s kořenovou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si dušený rump steak s kořenovou zeleninou podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rump steak

  • 4 × irské rump steaky Inisvale
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × plnotučné hořčice Kania
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello na obalení masa a zahuštění omáčky
  • řepkový olej Promienna
  • 50 g anglické slaniny Pikok
  • 2 × cibule
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 4 × lžíce zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 1 × citron (kůra)
  • listová petržel

Bramborovo-mandlové krokety

  • 400 g vařených brambor
  • 4 × vejce „M“
  • 50 g másla Pilos
  • 100 g mandlí Alesto
  • 100 g strouhanky Castello
  • 3 × lžíce listové petržele

Dušená kořenová zelenina

  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 344 kJ / 1 038 kcal

Bílkoviny

74,40 g

Tuky

58,80 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

56,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rump steak

01.Maso v případě potřeby lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a pomoučníme. Přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem nejprve na pomoučněné straně, poté otočíme. Opečené maso vyndáme z pánve a na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky. Jakmile se vyškvaří, přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme dozlatova. Podlijeme vývarem, do základu vložíme opečené maso a dusíme pod pokličkou na mírném plameni doměkka.

02.Měkké maso vyndáme, omáčku zahustíme zakysanou smetanou smíchanou s 1 lžící mouky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, necháme asi 10 minut provařit a propasírujeme. Maso vložíme zpět do omáčky, ještě jednou provaříme a přidáme nasekanou listovou petržel.

Bramborovo-mandlové krokety

03.Uvařené brambory propasírujeme, osolíme, smícháme se 2 žloutky, rozpuštěným máslem a nasekanými mandlemi. Připravenou hmotu přendáme do cukrářského sáčku, uřízneme špičku a na pracovní desku posypanou strouhankou utvoříme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme krokety dlouhé asi 4 cm. Obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Dušená kořenová zelenina

04.V hrnci rozpustíme máslo, orestujeme zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vývaru a dusíme.

Servírování

05.Rump steak přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovo-mandlovými kroketami a dušenou zeleninou, ozdobíme snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo