Dušený králík s kokosovým mlékem

play Přehrát video recept
Dušený králík s kokosovým mlékem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Inspirujte se receptem Marcela Ihnačáka a připravte si králíka s kokosovým mlékem.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g králičích dílů
  • 3 × lahůdkové cibulky
  • 3 cm kousek zázvoru
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • 800 ml kokosového mléka Freshona (2 konzervy)
  • 1 × dýně Hokaido
  • 1 × cuketa
  • 150 g hub šitake
  • 300 g jasmínové rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 696 kJ / 1 122 kcal

Bílkoviny

52,50 g

Tuky

61,40 g

Vláknina

11,70 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

102,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Králík

01.Cibuli, zázvor, česnek a pálivou papričku bez semínek nakrájíme nadrobno, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým oleji, osolíme a opepříme. Jakmile je základ orestovaný dozlatova, přidáme osolené a opepřené díly králíka (větší díly rozřízneme) a orestujeme ze všech stran. Stáhneme plamen, přidáme papriku a ještě chvíli opékáme. Podlijeme kokosovým mlékem, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 1,5 hodiny. V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou dýni, cuketu a huby.

02.Tip: V případě potřeby můžeme v průběhu dušení podlít vodou, aby bylo maso stále mírně zalité.

Jasmínová rýže

03.V hrnci přivedeme k varu větší množství vody, kterou osolíme. Přidáme jasmínovou rýži, promícháme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka. Uvařenou rýži scedíme, necháme na sítku okapat a pokapeme olivovým olejem.

Servírování

04.Králíka servírujeme se zeleninou a houbami, přelijeme omáčkou z kokosového mléka. Pokrm ozdobíme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo