Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 696 kJ / 1 122 kcal
Bílkoviny
52,50 g
Tuky
61,40 g
Vláknina
11,70 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
102,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli, zázvor, česnek a pálivou papričku bez semínek nakrájíme nadrobno, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým oleji, osolíme a opepříme. Jakmile je základ orestovaný dozlatova, přidáme osolené a opepřené díly králíka (větší díly rozřízneme) a orestujeme ze všech stran. Stáhneme plamen, přidáme papriku a ještě chvíli opékáme. Podlijeme kokosovým mlékem, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 1,5 hodiny. V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou dýni, cuketu a huby.
02.Tip: V případě potřeby můžeme v průběhu dušení podlít vodou, aby bylo maso stále mírně zalité.
03.V hrnci přivedeme k varu větší množství vody, kterou osolíme. Přidáme jasmínovou rýži, promícháme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka. Uvařenou rýži scedíme, necháme na sítku okapat a pokapeme olivovým olejem.
04.Králíka servírujeme se zeleninou a houbami, přelijeme omáčkou z kokosového mléka. Pokrm ozdobíme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT