Dušená hovězí kližka na pivě
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi černé pivo? A už jste s ním někdy vařili? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na dušené hovězí s kořenovou zeleninou v rajčatové omáčce. Snadno se naučíte, jak správně maso očistit, nakrájet a orestovat, aby se dostatečně zatáhlo. Dozvíte se i, jak připravit skvělou omáčku z kořenové zeleniny, cibule, česneku, rajčatového protlaku a samozřejmě černého piva. Nakonec už stačí jenom zlehka orestovat topinky a můžete podávat! 

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g hovězí kližky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • nové koření Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × velká mrkev
  • 1 × velká petržel
  • 150 g celeru
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • 140 g rajčatového protlaku Freshona
  • 500 ml tmavého piva Argus
  • čerstvý tymián
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 339 kJ / 559 kcal

Bílkoviny

37,00 g

Tuky

13,60 g

Vláknina

10,00 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

68,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olejem restujeme očištěné maso nakrájené na menší kousky. Ochutíme novým kořením a bobkovými listy. Po chvíli osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) nakrájenou na hranolky, sůl, pepř a promícháme. Po chvíli vložíme do hrnce i cibuli a 4 stroužky česneku nasekané nadrobno. Podle potřeby přilijeme olej a přimícháme rajčatový protlak. Krátce orestujeme, podlijeme pivem a horkou vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka 60-90 minut.  

Podle potřeby přiléváme horkou vodu i během dušení.

02.Na závěr dochutíme najemno nasekaným tymiánem.

Servírování:

03.Porci dušené hovězí kližky posypeme nadrobno nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a servírujeme s na oleji opečeným krajícem chleba, který jemně potřeme stroužkem česneku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo