Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Máte rádi černé pivo? A už jste s ním někdy vařili? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na dušené hovězí s kořenovou zeleninou v rajčatové omáčce. Snadno se naučíte, jak správně maso očistit, nakrájet a orestovat, aby se dostatečně zatáhlo. Dozvíte se i, jak připravit skvělou omáčku z kořenové zeleniny, cibule, česneku, rajčatového protlaku a samozřejmě černého piva. Nakonec už stačí jenom zlehka orestovat topinky a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 339 kJ / 559 kcal
Bílkoviny
37,00 g
Tuky
13,60 g
Vláknina
10,00 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
68,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olejem restujeme očištěné maso nakrájené na menší kousky. Ochutíme novým kořením a bobkovými listy. Po chvíli osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) nakrájenou na hranolky, sůl, pepř a promícháme. Po chvíli vložíme do hrnce i cibuli a 4 stroužky česneku nasekané nadrobno. Podle potřeby přilijeme olej a přimícháme rajčatový protlak. Krátce orestujeme, podlijeme pivem a horkou vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka 60-90 minut.
Podle potřeby přiléváme horkou vodu i během dušení.
02.Na závěr dochutíme najemno nasekaným tymiánem.
03.Porci dušené hovězí kližky posypeme nadrobno nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a servírujeme s na oleji opečeným krajícem chleba, který jemně potřeme stroužkem česneku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT