Bruschetta s mozzarellou

Bruschetta s mozzarellou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 12×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Místo chlebíčků s bramborovým salátem připravte bruschettu s mozzarellou a rajčaty v italském stylu. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × krajíců venkovského chleba
  • 20 ks cherry rajčat
  • lístky čerstvé bazalky
  • 1 × lžička sušené bazalky
  • 1 × lžíce balzamikového octa Acentino
  • 2 × stroužky česneku
  • 6 ks černých oliv Baresa
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • 16 × kuliček mini mozzarelly Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 674 kJ / 400 kcal

Bílkoviny

13,30 g

Tuky

22,50 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

38,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rajčata nakrájíme na osminky, mini mozzarellky na poloviny, olivy na plátky a česnek nadrobno. Smícháme ve větší míse s olivovým olejem, balzamikovým octem, solí, pepřem, bazalkou a pokládáme na krajíce chleba.

02.Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme, až se mozzarella roztaví a kůrka chleba zezlátne. Hotové bruschetty ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo