Borůvkové muffiny z horkovzdušné fritézy

play Přehrát video recept
Borůvkové muffiny z horkovzdušné fritézy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Oblíbili jste si horkovzdušnou fritézu? A věděli jste, že ji můžete využít k přípravě skvělých moučníků? Vyzkoušejte skvělé borůvkové muffiny podle Mirky van Gils Slavíkové.

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 100 g máslo Pilos
  • 140 g cukr moučka Belbake
  • 1 × vanilkový lusk
  • 2 × vejce „M“
  • 0,5 × pomeranč (kůra)
  • 30 ml plnotučné mléko Pilos
  • 140 g bílý jogurt Pilos (3,9 % tuku)
  • 2 g sůl Kania
  • 250 g hladká mouka Belbake
  • 6 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • 125 g borůvky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 074 kJ / 257 kcal

Bílkoviny

4,90 g

Tuky

10,20 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

0,43 g

Sacharidy

35,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Máslo, moučkový cukr a zrníčka vanilky vyšleháme do pěny. 

02.Po jednom přidáme vejce a šleháme. 

03.Poté vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mléko, jogurt a sůl a opět prošleháme. 

04.Přisypeme mouku a kypřicí prášek do pečiva a ještě jednou prošleháme. Domícháme ručně, vsypeme borůvky a zamícháme. 

05.Porcovačkou na zmrzlinu rozdělíme těsto do košíčků na muffiny. Pečeme v horkovzdušné fritéze na 175 °C 30 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo