Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Začátečník
Smetanová omáčka s kuřecím masem a špenátem se skvěle hodí k těstovinám. Nyní v Kuchyni Lidlu najdete recept na těstoviny bigoli.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 007 kJ / 719 kcal
Bílkoviny
42,00 g
Tuky
29,50 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
69,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené plátky prosciutta a restujeme dozlatova. Přidáme kuřecí prsa nakrájená na malé kostky a restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a můžeme dochutit oreganem.
02.Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě „al dente“ (asi 2 minuty) a poté scedíme.
03.Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme lístky omytého a osušeného špenátu, podlijeme smetanou, zlehka promícháme a stáhneme z ohně. K omáčce vmícháme uvařené těstoviny.
04.Těstoviny podáváme v hlubším talíři posypané hoblinkami parmezánu a dozdobené lístky čerstvého oregana. Můžeme ještě pokapat olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT