Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Uzené ryby si nemusíte dopřávat jen ty, které koupíte v obchodě. Pokud máte přístup k udírně, můžete si je připravit sami. Je to jednoduché. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na uzení ryb, podle kterého zvládnete přichystat uzeného pstruha, úhoře nebo třeba sumce. Zjistíte, jakou marinádu na uzení připravit a naučíte se triky, díky kterým vám vše půjde krásně od ruky. Výsledkem už za pár hodin bude výborná a hlavně domácí uzená ryba, kterou si můžete dát za tepla i za studena.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 900 kJ / 1 410 kcal
Bílkoviny
207,70 g
Tuky
61,80 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
31,40 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ryby očistíme a vykucháme.
02.Sůl rozmícháme s vodou, přidáme koření a bylinky, ryby naložíme do láku a necháme marinovat 10–12 hodin.
Pstruha, makrelu nebo úhoře udíme v celku. Z větších ryb (například sumce) udíme filety.
03.Naloženou rybu osušíme, skrz žábry a tlamku protáhneme režný provázek a zavážeme za hlavou. Do břišní dutiny vklíníme dřívko nebo špejli, aby zůstala rozevřená.
04.Necháme bez kouře v udírně roztopené na 60 °C osušit 30 minut a potom udíme při 70 °C asi 1,5 hodiny.
05.Spotřebujeme do 3 dnů a do té doby skladujeme v lednici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT