Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Špecle, mleté maso, krénmová omáčka a vlašské ořechy - to je kombinace, která vás nadchne.
Energie
4 123 kJ / 985 kcal
Bílkoviny
32,50 g
Tuky
73,00 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
47,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mletého masa přidáme nastrouhaný sýr Grana Padano, osolíme a opepříme. Hrst listové petržele a rozmarýnu nasekáme nadrobno, přidáme k masu a důkladně promícháme. Z masa vytvoříme válec, ze kterého odkrajujeme kousky a rukama vytvarujeme malé kuličky (asi 20 kusů), které vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 230 °C 5-6 minut.
02.V rozpálené pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme 1 lžíci olivového oleje, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a krátce smažíme. Přidáme i trochu nadrobno nasekaného rozmarýnu, osolíme a opepříme. Po chvíli podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol.
03.Mezitím v suché pánvi opražíme vlašské ořechy. Špecle krátce povaříme v osolené vroucí vodě (cca 3 minuty), až vyplavou a scedíme.
04.Do omáčky přidáme upečené masové kuličky a šťávu, která se při pečení uvolnila. Kuličky v omáčce krátce povaříme, přidáme smetanu a vaříme asi 3 minuty, až se smetana zredukuje.
05.Uvařené špecle vložíme do omáčky, zamícháme a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Ochutíme několika kapkami citronové šťávy.
06.Před podáváním jídlo posypeme rozdrcenými vlašskými ořechy a ozdobíme lístky čerstvé rukoly. Na závěr můžeme pokapat olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT