Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Křupavé loupáčky jsou ideálním základem dobré snídaně, ať už si je dáte s jogurtem, máslem nebo třeba horkým kakaem. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na kynuté loupáky, které zvládne doopravdy každý. Kromě toho, že zjistíte, jak správně připravit kynuté těsto, uvidíte i jak ho následně správně vyválet, rozkrájet a loupáčky zamotat podle vzoru francouzských croissantů. Až je posypete mákem, dopřejete jim pár minut v troubě a následně je necháte trochu vychladnout, můžete se do nich pustit!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
888 kJ / 212 kcal
Bílkoviny
5,00 g
Tuky
7,00 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
31,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, cukr, nadrobené droždí, změklé máslo, vejce, vlažné mléko a trochu soli vypracujeme v robotu v hladké těsto.
02.Zakryjte čistou utěrkou a necháme kynout asi hodinu na teplém místě do zdvojnásobení.
Pro jemnější výsledek připravte těsto večer a nechte kynout přes noc v lednici. Ráno pak můžete napéct čerstvé loupáčky k snídani.
03.Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejně velké díly. Každý z nich rozválíme do asi 0,5 cm silné placky. Každý kruh rozřízneme na čtvrtiny a trojúhelníky zamotáme od širšího konce ke špičce do podoby rohlíků. Tak získáme 12 loupáků, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme znovu nakynout.
04.Nakynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 10–15 minut na program horkovzduch.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT