Kuchyně
Česká
Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Znáte něco lepšího než čerstvě upečený rohlík s máslem? My ano – je to čerstvě upečený DOMÁCÍ rohlík s máslem! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na domácí špaldové rohlíky, které hravě zvládne prakticky každý. Zjistíte, jak správně nachystat kynuté těsto i jak vytvarovat rohlíky ze srolovaného plátu těsta ve tvaru trojúhelníku. Po troše geometrie stačí rohlíčky už jenom potřít vodou a posypat vším, co máte rádi - hrubozrnnou solí, kmínem, mákem anebo třeba sezamem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
733 kJ / 176 kcal
Bílkoviny
6,30 g
Tuky
5,90 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
26,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, změklé sádlo, rozdrobené droždí, cukr, sůl a vlažné mléko 10 minut zpracováváme v robotu do hladkého těsta. Následně přikryjeme utěrkou a necháme nakynout do zdvojnásobení.
Pro klasické rohlíky špaldovou mouku nahraďte hladkou pšeničnou.
02.Nakynuté těsto krátce zpracujeme a rozdělíme na 14 bochánků o hmotnosti 75-80 g. Krátce (minutku) je necháme odpočinout a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválíme z každého kousku tenký trojúhelník s jedním delším koncem. Zarolujeme do tvaru rohlíku, lehce zahladíme, zatočíme a přemístíme na plech. Vytvarované rohlíky přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut nakynout.
03.Nakynuté rohlíky potřeme studenou vodou, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Pečeme v troubě rozpálené na 220 °C asi 12 minut dozlatova.
04.Pečivo necháme před jídlem alespoň částečně vychladnout.
Stejným způsobem připravíte i křupavé housky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT