Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť vyzkoušet nějaký neotřelý recept? Přesně pro takovou příležitost připravil šéfkuchař Roman Paulus návod na smažené olihně. Zjistíte, jak správně zkontrolovat teplotu oleje (ten musí být dobře rozpálený, protože olihně se stejně jako jiné mořské plody musí smažit jen krátce), i jak si připravit skvělou a hlavně jednoduchou pikantní majonézu s červenými pálivými papričkami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 587 kJ / 1 096 kcal
Bílkoviny
30,30 g
Tuky
70,20 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
83,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pálivé papričky nasekáme na menší kousky, krátce orestujeme a podusíme (do změknutí) a rozmixujeme na jemnou pastu.
Pokud jsou na vás papričky moc pálivé, můžete je nastavit sladkými červenými kapiemi.
02.Rozmixované papričky smícháme s majonézou, lžící citronové šťávy, pepřem a odložíme stranou aby se chutě spojily.
03.Promícháme škrob, mouku, najemno nasekaný tymián a granulovaný česnek. V této směsi obalujeme kousky olihně (kroužky i chapadla) a krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Teplotu oleje si můžete ověřit rychlým osmažením lístků petržele.
04.Usmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce, osolíme, trochu opepříme a okamžitě servírujeme na pečicím papíře s pikantní majonézou, kouskem citronu a čerstvě rozpečenou česnekovou bagetou. Ozdobíme lístky smažené petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT