Smažené olihně s pikantní majonézou

play Přehrát video recept
Smažené olihně s pikantní majonézou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť vyzkoušet nějaký neotřelý recept? Přesně pro takovou příležitost připravil šéfkuchař Roman Paulus návod na smažené olihně. Zjistíte, jak správně zkontrolovat teplotu oleje (ten musí být dobře rozpálený, protože olihně se stejně jako jiné mořské plody musí smažit jen krátce), i jak si připravit skvělou a hlavně jednoduchou pikantní majonézu s červenými pálivými papričkami.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • pálivé papričky podle chuti
  • 200 g majonézy Kania
  • 1 × citron
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • rostlinný olej Vita D'or na smažení
  • 100 g bramborového škrobu Castello
  • 100 g hladké mouky Belbake
  • 1 × lžička sekaného čerstvého tymiánu
  • 1 × lžička granulovaného česneku Kania
  • hrst listové petržele
  • 500 g očištěných olihní patagonských
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × česnekové bagety

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 587 kJ / 1 096 kcal

Bílkoviny

30,30 g

Tuky

70,20 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

83,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pálivé papričky nasekáme na menší kousky, krátce orestujeme a podusíme (do změknutí) a rozmixujeme na jemnou pastu. 

Pokud jsou na vás papričky moc pálivé, můžete je nastavit sladkými červenými kapiemi.

02.Rozmixované papričky smícháme s majonézou, lžící citronové šťávy, pepřem a odložíme stranou aby se chutě spojily.

03.Promícháme škrob, mouku, najemno nasekaný tymián a granulovaný česnek. V této směsi obalujeme kousky olihně (kroužky i chapadla) a krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Teplotu oleje si můžete ověřit rychlým osmažením lístků petržele.

04.Usmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce, osolíme, trochu opepříme a okamžitě servírujeme na pečicím papíře s pikantní majonézou, kouskem citronu a čerstvě rozpečenou česnekovou bagetou. Ozdobíme lístky smažené petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo