Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Na ohni nebo na grilu si většinou připravujeme hlavní chod, ale jednoduše zvládnete i přílohu. A to nejenom grilovanou zeleninu, ale také pečivo! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na rohlíky opékané přímo nad ohněm. Naučíte se namíchat nekynuté těsto, které potom, podobně jako třeba trdelník, namotáte na klacek. Pak už stačí jen několik minut nad žhavým uhlím a je hotovo – teplé rohlíčky, které si můžete dopřát právě jako přílohu k masu, nebo klidně i jen tak – třeba s máslem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
667 kJ / 160 kcal
Bílkoviny
3,40 g
Tuky
4,50 g
Vláknina
0,90 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
25,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku promícháme se solí a postupně přidáme kypřicí prášek, nasekané bylinky, rozehřáté sádlo a vodu. Rukou vypracujeme těsto dohladka a necháme asi 15 minut odpočinout.
Těsto můžeme ochutit kořením, bylinkami nebo i sušeným česnekem.
02.Mezitím si připravíme dlouhé rovné klacky, kterým začistíme špičku, případně očistíme kovové opékací vidlice.
Používejte pouze klacky z dobře známých rostlin. Vyhněte se jedovatým dřevinám a velmi suchým větvím.
03.Z rozleželého těsta kus odebereme a mezi dlaněmi vyválíme dlouhý válec, který namotáme na klacek tak, aby se mírně překrýval a měl zajištěné konce.
04.Pečivo na klacku opékáme nad žhavým uhlím asi 20 minut dokřupava.
Nepečte rohlíky přímo nad plamenem, aby se stihly důkladně propéct.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT