Pavlova roláda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Abyste na oblíbený dezert Pavlova nemuseli chodit jenom do cukrárny, připravil šéfkuchař Roman Paulus video návod, díky kterému ho zvládnete i doma – tentokrát v podobě sladké rolády. Základem je spousta bílkového sněhu. Naučíte se, jak správně usušit bílkový plát i jak ho potom správně zarolovat, aby se nezačal lámat a drolit. Roládu můžete naplnit krémem z mascarpone a lesním ovocem. Samotné rolování pak není taková legrace jako u piškotové rolády, ale díky triku s pečicím papírem to určitě hravě zvládnete.

Tagy

Sváteční moučníky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

na 2 rolády

  • 300 g bílků /asi 10 vajec/
  • 150 g krystalového cukru
  • 600 g moučkového cukru
  • 2 × lžíce kukuřičného škrobu

Náplň

  • krém z maskarpone
  • 125 g malin (1 vanička)
  • 250 g borůvek (2 vaničky)
  • ragů z lesního ovoce
  • čerstvé jahody na ozdobu
  • máta nebo meduňka na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 433 kJ / 342 kcal

Bílkoviny

3,60 g

Tuky

0,20 g

Vláknina

1,40 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

81,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem minimálně 5 minut do tuha, poté pomalu a krátce vmícháme moučkový cukr promíchaný se škrobem a znovu krátce zašleháme.

02.Takto připravenou hmotu nanášíme na plech vystlaný pečicím papírem do podoby velkého plátu. Hmota vyjde asi na 2 plechy tedy 2 rolády.

03.Sušíme v troubě předehřáté na 80 °C 1,5 hodiny na program s horkovzduchem.

04.Usušený vychladlý plát potřeme krémem z mascarpone a naplníme ovocem. 

Jak připravit jednoduchý krém z mascarpone se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Počkáme asi 5 minut, aby základ navlhl, zarolujeme, nakrájíme a každou porci dozdobíme pomocí ragú z lesních plodů a ovoce. Podáváme ihned.

Jak připravit ovocné ragú se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo