Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Abyste na oblíbený dezert Pavlova nemuseli chodit jenom do cukrárny, připravil šéfkuchař Roman Paulus video návod, díky kterému ho zvládnete i doma – tentokrát v podobě sladké rolády. Základem je spousta bílkového sněhu. Naučíte se, jak správně usušit bílkový plát i jak ho potom správně zarolovat, aby se nezačal lámat a drolit. Roládu můžete naplnit krémem z mascarpone a lesním ovocem. Samotné rolování pak není taková legrace jako u piškotové rolády, ale díky triku s pečicím papírem to určitě hravě zvládnete.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 433 kJ / 342 kcal
Bílkoviny
3,60 g
Tuky
0,20 g
Vláknina
1,40 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
81,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem minimálně 5 minut do tuha, poté pomalu a krátce vmícháme moučkový cukr promíchaný se škrobem a znovu krátce zašleháme.
02.Takto připravenou hmotu nanášíme na plech vystlaný pečicím papírem do podoby velkého plátu. Hmota vyjde asi na 2 plechy tedy 2 rolády.
03.Sušíme v troubě předehřáté na 80 °C 1,5 hodiny na program s horkovzduchem.
04.Usušený vychladlý plát potřeme krémem z mascarpone a naplníme ovocem.
Jak připravit jednoduchý krém z mascarpone se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Počkáme asi 5 minut, aby základ navlhl, zarolujeme, nakrájíme a každou porci dozdobíme pomocí ragú z lesních plodů a ovoce. Podáváme ihned.
Jak připravit ovocné ragú se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT