Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Kumquaty jsou zajímavé exotické ovoce, které si bude skvěle rozumět s velkou řadou vašich oblíbených receptů. I když ty pořádně zralé můžete používat i syrové, nejlépe si na nich pochutnáte, když je naložíte. A přesně návod na nakládané kumquaty připravil šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se, jak připravit marinádu z domácího karamelu a pomerančové šťávy i jak můžete kumquaty ještě trochu vylepšit tím, že je těsně před naložením krátce oflambujete. Hotovo budete mít už za další týden v lednici. A jak je využít? Chutnají skvěle i jen tak, ale nejvíc parády udělají v kombinaci s tvarohovými dezerty!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 983 kJ / 713 kcal
Bílkoviny
7,40 g
Tuky
3,10 g
Vláknina
20,00 g
Sůl
0,04 g
Sacharidy
172,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Část cukru nasypeme do hrnce a jakmile se rozpustí, pomalu přisypeme zbytek. Nemícháme příliš, abychom nevytvořili hrudky. Tímto způsobem připravíme světle hnědý karamel, na který velice opatrně nalijeme pomerančovou šťávu. Přidáme koření (badyán, skořici a hřebíček) a pomalu provaříme, aby se ztuhlý karamel ve šťávě rozpustil.
02.Kumquaty omyjeme, rozřízneme a pokud mají semínka, tak je vyndáme. Půlky naskládáme do zapékací mísy a flambovací pistolí na řezu ohněm opečeme.Ovoce přendáme do vroucí karamelové marinády a asi 2 minuty povaříme. Dobře zralé stačí vařit kratší dobu, kdežto tvrdší citrusy můžeme vařit o trochu déle.
03.Hotový základ přendáme do čisté zavařovací sklenice, uzavřeme a necháme alespoň týden marinovat v lednici.
04.Marinované ovoce se nejlépe hodí na podávání k tvarohovým dezertům. Výborně doplní tvarohovou pěnu s mučenkovým pyré nebo třeba dýňový či vanilkový cheesecake.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT