Nakládané kumquaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kumquaty jsou zajímavé exotické ovoce, které si bude skvěle rozumět s velkou řadou vašich oblíbených receptů. I když ty pořádně zralé můžete používat i syrové, nejlépe si na nich pochutnáte, když je naložíte. A přesně návod na nakládané kumquaty připravil šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se, jak připravit marinádu z domácího karamelu a pomerančové šťávy i jak můžete kumquaty ještě trochu vylepšit tím, že je těsně před naložením krátce oflambujete. Hotovo budete mít už za další týden v lednici. A jak je využít? Chutnají skvěle i jen tak, ale nejvíc parády udělají v kombinaci s tvarohovými dezerty!


Tagy

Zavařování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g krupicového cukru
  • 250 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 3 × hvězdičky badyánu
  • 1 × tyčinka skořice
  • 5 × hřebíčků
  • 300 g kumquatů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 983 kJ / 713 kcal

Bílkoviny

7,40 g

Tuky

3,10 g

Vláknina

20,00 g

Sůl

0,04 g

Sacharidy

172,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Část cukru nasypeme do hrnce a jakmile se rozpustí, pomalu přisypeme zbytek. Nemícháme příliš, abychom nevytvořili hrudky. Tímto způsobem připravíme světle hnědý karamel, na který velice opatrně nalijeme pomerančovou šťávu. Přidáme koření (badyán, skořici a hřebíček) a pomalu provaříme, aby se ztuhlý karamel ve šťávě rozpustil.

02.Kumquaty omyjeme, rozřízneme a pokud mají semínka, tak je vyndáme. Půlky naskládáme do zapékací mísy a flambovací pistolí na řezu ohněm opečeme.Ovoce přendáme do vroucí karamelové marinády a asi 2 minuty povaříme. Dobře zralé stačí vařit kratší dobu, kdežto tvrdší citrusy můžeme vařit o trochu déle.

03.Hotový základ přendáme do čisté zavařovací sklenice, uzavřeme a necháme alespoň týden marinovat v lednici.

Jak použít nakládané kumquaty?

04.Marinované ovoce se nejlépe hodí na podávání k tvarohovým dezertům. Výborně doplní tvarohovou pěnu s mučenkovým pyré nebo třeba dýňový či vanilkový cheesecake.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo