Tvarohová pěna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tvaroh je velmi vděčnou surovinou, lze ho totiž použít jak ve slané, tak sladké kuchyni. Má lehce slanou chuť, která je pro přípravu dezertů přímo stvořená. Ne nadarmo se totiž říká, že abychom pocítili sladkost pokrmu, musíme přidat špetku soli. Bez tvarohu si jen stěží představíme tradiční české koláče, v pomazánkách si dokonale rozumí s rybou a pokud máte rádi snídani na sladko, smíchejte ho se sušeným ovocem a ořechy. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu používá Roman Paulus tvaroh jako základ lehké pěny. Dozvíte se, jak vyšlehat žloutky nad vodní lázní, jaké suroviny použít, aby pěna byla opravdu nadýchaná a s čím ji servírovat.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tvarohová pěna

  • 3 × žloutky čerstvá máta na ozdobu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 × citron (šťáva a kůra)
  • 400 g plnotučného tvarohu
  • 8 g želatiny (4 plátky)
  • 500 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • čokoládová drobenka na ozdobu
  • maliny a borůvky na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

12 376 kJ / 2 958 kcal

Bílkoviny

74,70 g

Tuky

215,40 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

185,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Žloutky smícháme se lžící moučkového cukru, přidáme citronovou šťávu a šleháme nejprve nad vodní lázní do pěny. Poté mísu přeložíme do lázně s ledem a studenou vodou a šleháme, až hmota vystydne.

02.Přidáme citronovou kůru a tvaroh, dobře zašleháme a vmícháme zbytek cukru. Rozpuštěnou želatinu smícháme s trochou vaječné hmoty, zahřejeme, dobře rozmícháme, vlijeme zpět do celé hmoty a opět dobře rozmícháme. Přidáme asi polovinu ušlehané šlehačky a dobře promícháme. Zbylou šlehačku už vmícháme velice opatrně.

03.Hotovou pěnu naplníme do skleniček a vložíme na hodinu do lednice ztuhnout. Dozdobíme čokoládovou drobenkou, malinami, borůvkami a lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo