Doba přípravy
10 min.
Zbyly vám sušší vanilkové lusky, se kterými se pracuje obtížněji? Nebo si jen chcete ulehčit práci? Pak se vám bude hodit trik Mirky van Gils Slavíkové, jak připravit mletou vanilku.
Energie
243 kJ / 58 kcal
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
15,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vanilkové lusky nasekáme na menší kousky. Vložíme do sekáčku nebo mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme.
Na tento trik se hodí sušší vanilkové lusky.
02.Prosejeme na hrubém sítku a větší kousky můžeme vložit do moučkového cukru a připravit tak domácí vanilkový cukr. Mletou vanilku používáme do moučníků a dezertů tam, kde bychom jinak použili zrníčka z vanilkového lusku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT