Mletá vanilka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

Zbyly vám sušší vanilkové lusky, se kterými se pracuje obtížněji? Nebo si jen chcete ulehčit práci? Pak se vám bude hodit trik Mirky van Gils Slavíkové, jak připravit mletou vanilku.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × díl vanilkový lusk
  • 1 × díl cukr krupice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

243 kJ / 58 kcal

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

15,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vanilkové lusky nasekáme na menší kousky. Vložíme do sekáčku nebo mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme. 

Na tento trik se hodí sušší vanilkové lusky.

02.Prosejeme na hrubém sítku a větší kousky můžeme vložit do moučkového cukru a připravit tak domácí vanilkový cukr. Mletou vanilku používáme do moučníků a dezertů tam, kde bychom jinak použili zrníčka z vanilkového lusku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo