Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Krůtí stehna jsou jedním z těch nejlepších mas, které si můžete vybrat ke smažení řízků. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept na stehenní krůtí řízky, které ozvláštnil lehkým letním bramborovým salátem v italském stylu. Naučíte se připravit jednoduchou jogurtovou marinádu na drůbeží maso s pažitkou a mletou paprikou, a zatímco se budou řízky smažit na přepuštěném másle, namícháte svěží italský bramborový salát, ve kterém kromě samotných brambor najdete ještě mozzarellu, rajčata (klidně i sušená) a olivy dvou barev.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 661 kJ / 875 kcal
Bílkoviny
46,20 g
Tuky
39,30 g
Vláknina
6,70 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
81,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fazolové lusky zblanšírujeme.
02.Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme jogurtem, mletou paprikou a nasekanou pažitku. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici.
03.Malé brambory očistíme a ve slupce je uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme lehce vychladnout a smícháme s fazolkami, pokrájenými rajčaty, olivami, červenou cibulí, mozzarellou a pokrájenou rukolou. Promícháme, zalijeme italským dresinkem a znovu dobře promícháme.
Tip: Jak připravit domácí italský dresink zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Ochucené a rozleželé maso obalíme v trojobalu. Nejprve v bezlepkové mouce, následně v rozšlehaných vejcích, a nakonec v kukuřičné strouhance.
Tip: Kukuřičnou strouhanku si doma můžete připravit i rozemletím kukuřičných lupínků, které se obvykle podávají k snídani.
05.Obalené bezlepkové řízky smažíme ideálně v přepuštěném másle.
Tip: Jak připravit domácí přepuštěné máslo zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Podáváme v mělkém talíři, na který nandáme porci ochuceného italského bramborového salátu s čerstvě usmaženým krůtím řízkem a měsíčkem citronu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT