Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Uzení může být otázkou jen několika desítek minut! O tom vás přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video recept na teplem uzeného lososa. Naučíte se lososa správně marinovat v cukru, soli a rumu a následně i hořčici. Dále zjistíte, jak z běžného grilu vytvořit malou udírnu pomocí dřevěného uhlí a odštěpků namočených ve vodě. Nakonec zvládnete namíchat i jednoduchou salsu s mangem, limetkovou šťávou a koriandrem. Jako přílohu připravte opečené bagetky nebo grilované brambory a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 456 kJ / 826 kcal
Bílkoviny
49,30 g
Tuky
28,10 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
5,60 g
Sacharidy
87,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Filet lososa na straně masa zasypeme třtinovým cukrem a hrubozrnnou solí. Polijeme rumem, zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat asi 3 hodiny v lednici. V průběhu filet několikrát otočíme.
Použít můžete i oblíbený tmavý rum.
02.Marinovaný filet opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. V případě, že máme menší gril, filet naporcujeme na menší části. Kůži potřeme olivovým olejem a maso bohatě potřeme hořčicemi. Udíme na alobalu v grilu rozpáleném na 180–200 °C 30–35 min pod poklicí.
Do žhavých uhlíků vložíme odštěpky z tvrdého dřeva namočené ve vodě, aby masu dodaly uzený nádech.
03.Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a papriky nakrájíme nadrobno a koriandr nasekáme.
: Jak oloupat mango se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Mango, cukr, sůl, papriky, cibuli, limetkovou šťávu a koriandr důkladně promícháme.
05.Bagetu nakrájíme na plátky a krátce ogrilujeme.
06.Podáváme teplého lososa s grilovanou bagetou, kterého snadno oddělíme od kůže, přelijeme mango salsou a ozdobíme lístky koriandru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT